Ny restaurang vid älven – Gotthards krog flyttar ut

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Skaparna av populära arrangemang som ”Viktoria på bakgår’n” och ”Gotthards på balkongen” är tillbaka med ny satsning. I år är det älven som lockat då Gotthards krog slår läger vid kajen.

– Vi vill göra vår restaurang tillgänglig för fler. Med ”Gotthards vid älven” får vi en luftig sommarrestaurang som ett fint komplement till Umeås utbud av mat- och dryckesupplevelser, berättar Oscar Sund, eventansvarig Blå huset.

Just nu förbereds det för fullt. Den 24 juni tar den nya restaurangen, Gotthards vid älven, emot sina första gäster. Delvis beläget i Fikas lokaler blir det en älvsnära upplevelse, med goda solchanser om vädret tillåter.

– Vi får ett premiumläge mitt i Umeås centrum och vill verkligen ta vara på tillfället. Så vi kommer ha öppet tisdag-söndag fram till och med någon gång i augusti, säger Lison Westermark, restaurangchef på Gotthards krog.

På tallrikarna serveras säsongsbetonad mat i samma anda som hos ordinarie restaurang. Här finns en bar från vilken det serveras ett utvalt sortiment av dryck. Det blir musik och kanske någon överraskning under sommarens gång. Lison Westermark betonar dock att de givetvis följer myndigheternas rekommendationer, som att hålla distans till andra.

I slutet på maj berättade Gotthards krog och Kulturbageriet att de skulle husera i gemensamma lokaler under sommaren. Den nya restaurangen vid älven har inte rubbat det förhållandet.

– Sambolivet fortsätter och dagtid håller vi igång tillsammans med Kulturbageriet uppe på vårt inomhustorg. Så det blir massor att upptäcka för alla som besöker eller hemestrar i Umeå i sommar, säger Lison Westermark och avslutar:

– Vårt mål är att skapa en skön, avslappnad stämning med härligt folk i en älvsnära miljö. Tänk dig solnedgång och Umeälven, det blir inte mycket bättre än så.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.