Lejonet & Björnen skapar glass tillsammans med Limoncello di Capri.

Nu kommer limited edition nummer tre. Lejonet & Björnen skapar glass tillsammans med Limoncello di Capri.
 
Sedan 1977 har Lejonet & Björnen tillverkat glass på ett hantverksmässigt sätt. Alltid med naturliga och noga utvalda råvaror främst från lokala, regionala och nationella leverantörer. Under 2021 började man lansera några av sina nya smaker i en ny begränsad serie, där Gin & Tonic-glassen var först ut. Mottagandet överträffade alla förväntningar. Produktionsvolymen som skulle stilla glassälskarnas behov under tre månader sålde slut på tre veckor. Lansering nummer två blev en Whiskyglass i samarbete med Mackmyra, även den fick fin respons.
– Med Limited Edition vill vi samarbeta med andra aktörer som liksom vi har stor passion för det dom gör, säger Anders Lejonbjörn, glassmästare på Lejonet & Björnen.
För Limoncello di Capri glassen har Lejonet & Björnen samarbetat med Molinari familjen och deras likör Limoncello di Capri. Distributionen går via Berntson Brands, ett familjeföretag som drivs av Lykke Berntson, tredje generationen Berntson.
– Limoncello di Capri är ett familjeföretag precis som vi och Berntson Brands och ägs av familjen Molinari. Hemligheten bakom den goda likören ligger i Sorrento citronerna, berättar Anders.
Resultatet blev en krämig glass med tydlig smak från Limoncelli di Capri likören. Läskande och försvinnande gott. En riktig sommarsvalka, helt enkelt det bästa som Sverige och Capri har att erbjuda tillsammans.
 
Produkten kommer att lanseras för Lejonet & Björnens båda affärsområden; som 5L tråg för café & restaurang, och som 0,5L förpackning för dagligvaruhandeln. 
– Restaurang är som nämnts tidigare i vår kommunikation ett område vi satsar på. Vi lanserar därför ett nytt koncept som riktar sig just mot barer & restauranger, vi kallar det ”1 kula på maten”, säger Katarina Mild, VD & ägare på Lejonet & Björnen. 
I det nya konceptet, som kommer presenteras mer i ett senare skede, är Limoncello di Capri glassen stjärnan. Konceptet är en del av flera aktiviteter som Lejonet & Björnen kommer att genomföra tillsammans med Berntson Brands under sommaren.
– Tillsammans med Berntson Brands tar vi Capri till Sverige, och det är ju underbart, avslutar Katarina.
 
Limoncello di Capriglassen kommer till butik under vecka 19 och är Lejonet & Björnens tredje lansering i serien med limiterade smaker.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.