Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten. Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020 har komponerat en 7-rätters bordsserverad julmeny med alla julens smaker.

Julmenyn är komponerad efter samma upplägg som ett klassiskt julbord har med 7 serveringar bestående av sill, lax, kallskuret, småvarmt, ostar, dessert och choklad.

-Min grundtanke är att man har lika mycket tid som alla andra år, fast mindre mat att göra så man har egentligen mer tid att lägga på själva maten, säger Ludwig Tjörnemo Årets Kock 2020.

Ludwig Tjörnemo tog hem guldet i Årets Kock – SM i professionell matlagning den 17 september i år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling där de främsta kockarna i landet gör upp om segern. Inför Årets Kock tränade Ludwig ca 10-12 timmar om dagen, 6 dagar i veckan i köket på Electrolux Professional.

Ludwig är 28 år och jobbar till vardags på stjärnkrogen Etolie i Stockholm. Han har jobbat på många stjärnkrogar världen över:

Etolie* Stockholm, SwedenOperakällaren*, Stockholm, Sweden
Restaurant AOC** Copenhagen, Danmark
Esperanto* Stockholm, Sweden
Restaurant ”Jonas” Stockholm, Sweden
Fort Royal, Guadeloupe, Caribbean
Per Se***, New York, USA (Stage)
Eleven Madison Park***, New York, USA (Stage)

Ludwig bestämde sig redan som 13-åring för att bli kock när han fick göra praktik på sin systers mans restaurang. Ludwig är en tävlingsmänniska och har tävlat i hela sitt liv. Han spelade innebandy i 8 år och även amerikansk fotboll. Sen kom han till ett vägskäl: att välja matlagningen eller sporten. Det blev en kombo: att tävla i matlagning. 

-Här får jag båda delar, tävlingsandan och matlagningen säger Ludwig vidare.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.