Ju fler kockar desto bättre soppa – Löfbergs i nytt samarbete med Chefs Camp

Kafferosteriet Löfbergs inleder ett långsiktigt samarbete med Chefs Camp. Målet är att öka antalet kockar och samtidigt ge unga i utanförskap en snabb väg till gemenskap och ett riktigt bra yrke.
 
– Chefs Camp är en unik modell med stort hjärta för unga och för restaurangbranschen. Behovet av utbildade kockar är större än någonsin, och vi delar visionen att skapa en hållbar och inkluderande bransch. Vi är glada över att kunna bidra till att driva en positiv förändring både för samhället och för branschen, säger Anders Fredriksson, vd på Löfbergs.
 
– Vi startade Chefs Camp för att ge unga en chans till ett roligt och utvecklande yrke. Syftet är att alla som inte känner en tillhörighet och befinner sig i ett utanförskap får en chans och plats i samhället, säger Melker Andersson, medgrundare till Chefs Camp.
 
Fem nya kockar varje månad
Chefs Camp är ett sex månader långt träningsläger i ett riktigt restaurangkök, och leds av kockarna Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller. 
 
Efter traineeperioden på restaurangen Skörden på Södermalm i Stockholm är deltagarna redo att stå på egna ben och ta ett kockjobb. Chefs Camp tar in fem traineer varje månad, och slussar ut lika många kockar i månaden.
 
– Som en del i samarbetet kommer Löfbergs att erbjuda traineerna en gedigen kaffe- och baristautbildning. Det breddar kompetensen och ger deltagarna ännu fler möjligheter, säger Anders Fredriksson.
 
Chefs Camp grundades av den välkända kocken Melker Andersson, tillsammans med entreprenörerna Alexander Throne-Holst och Casten von Otter, två erfarna ledare inom näringslivet.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.