WEBB-TV: Ostfärs – Nyhet på marknaden från Skånemejerier

Skånemejerier lanserar nu Pannoumi® som ostfärs. Perfekt för den som vill göra ett vegetariskt, hållbart och gott val. XPER-TV får reda på lite mer om produkten av Jannica Andersson hos Skånemejerier

Klicka på bilden för att se inslaget.

– Pannoumi® ostfärs gör det lätt att lyckas och är verkligen enkel att älska, säger kocken Anders Tegnér.

Pannoumi® ostfärs är en helt unik produkt som passar den medvetne konsumenten. Den kan blandas med andra ingredienser och sedan rullas eller stekas, den kan också användas i pastasåser, höstgrytor och gratänger. Ostfärsen kan ersätta köttet i allt från vardagens husmanskost till helgens middag med lite extra finess. Favoriter såsom tacos, köttbullar och kålpudding blir både enkelt och gott.

– Pannoumi är ett perfekt alternativ till kött eftersom den är så mångsidig. Konsistensen och smaken gör att du kan variera i oändlighet, den passar verkligen för all matlagning och du kan krydda som du själv vill. Dessutom med ett högt proteininnehåll, men med ett lägre klimatavtryck än nöt- och blandfärs, säger Jannica Andersson, produktchef på Skånemejerier.

Ostfärsen har en hög näringshalt, likvärdigt med nötkött, vilket gör den till ett bra val för alla som vill variera sin kost eller dra ner på kött.

– Det finns ju en anledning att så många restaurangkök och storkök tagit in Pannoumi i sin matlagning. Den är väldigt enkel att arbeta med, är bred och mångsidig i användning och både smaken och konsistensen överträffar det mesta på marknaden, säger Anders Tegnér, kock och matkreatör.

Pannoumi® tillverkas på Skånemejeriers mejeri i Kristianstad, av mjölk från gårdar i Skåne och södra Sverige som alltid sätter kornas hälsa i fokus.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.