Vietti – En historisk nyhet i Vinunics portfölj!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

En hyllad egendom från Piemonte som tar oss genom unika växtlägen, enastående hantverk och ett av världens första vingårdsbetecknade baroloviner. Vi är mäkta stolta och glada över att nu representera förstklassiga Vietti.

Högst upp omkring byn Castiglione Faletto, vid Langhes vackra kullar ligger den berömda vinegendomen Vietti. Egendomen grundades i slutet av 1800 – talet av Carlo Vietti och var en av de första att exportera baroloviner till USA. Idag står Vietti för några av de högst rankade vingårdslägena i Piemonte.

Särskilt kända är de för sitt gedigna utbud av barolo och viner på druvan Barbera. Därtill har Vietti också en stark koppling till druvan Arneis. Egendomens utbud av högklassiga Cru lägen har genom åren vunnit många utmärkelser och höga betyg. Årgång 2016 av Barolo Rocche di Castiglione & Barolo Ravera hyllades med 100 poäng i Robert Parkers Wine Advocate respektive av Antonio Galloni.

Vietti står för ett fullödigt utbud av viner från Piemonte. Samtliga görs på inhemska druvsorter såsom Arneis, Moscato, Dolcetto, Barbera, Nebbiolo, Freisa och Timorasso. Merparten av druvorna plockas från jordar rika på lera, sand och kalk i berömda Castiglione Falletto. Tre av vingårdsvinerna, däribland Villero Riserva, lagras på stora slavonska fat, medan de något mer moderna vinerna från Brunate och Lazzarito delvis lagras på franska fat. Egendomens unika vingårdslägen sköts med varsam hand och följer hållbar filosofi.
Sedan 1974 förses några av Viettis viner med specialdesignade etiketter – orginalverk inspirerade av vinets årgång.

Att representera Vietti är en ynnest och vårt samarbete gör vår italienska portfölj komplett då vi tidigare saknat en kvalitetsproducent från Piemonte. Vi ser mycket fram emot att hålla er uppdaterade kring nyheter och exklusiva lanseringar, säger Vinunics VD Linn Ljungkvist.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.