Two Paddocks – Sam Neill producerar kändisvin på riktigt!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

– Vår ambition är att producera Pinot Noir i absolut världsklass.

Sam Neill är en världskänd skådespelare från Nya Zeeland med stora roller i bl a Omen III, Lugnt vatten, Jakten på röd oktober och Jurassic Park. I Sverige är han även känd för sin roll som den ondsinte tempel-riddaren Brian de Bois-Guilbert i Ivanhoe som sänds traditionsenligt på svensk TV på nyårsdagen varje år.Vad många inte känner till är att Sam, tillsammans med familj och vänner, driver en framgångsrik ekologisk vingård på Nya Zeeland med viner som uppmärksammats världen över. Totalt äger de fyra vingårdar som är utspridda i centrala Otago, den sydligaste vinregionen på Nya Zeeland och möjligen även i världen. Ett svalt område med korta dagar som är utmanande för vinodling men som ger eleganta svalklimatsviner. De är när­mast besatta av druvan Pinot Noir och har ambitionen att producera premiumviner som tydligt speglar sitt ursprung med inflytande av terroir, läge och klimat. Förutom vin frodas här också en härlig köksträdgård med både saffran, lavendel och otaliga frukter. De som besökt Two Paddocks har ofta en historia att berätta om något av de namngivna djuren som springer omkring och charmar besökarna.

1 februari är det premiär för Two Paddocks i Sverige då en begränsad volym av två Pinot Noir-viner släpps i Systembolagets beställningssortiment.

Two Paddocks Pinot Noir Organic 2019 pris 319 kr • art.nr 7647801 • 750 ml • alk.halt 13%

Two Paddocks flaggskepp. Ett ekologiskt vin, noga utvalt från fyra av familjen Neills vingårdar i Central Otago. Druvorna skördas för hand. 54% avstjälkas och får kallmacerera i sju dagar för att extrahera färg och aromer. Musten får jäsa med inhemsk jäst och får sedan ligga ytt-erligare fem dagar med skalkontakt innan det förs över till ekfat. Vinet lagras sedan i tio månader på franska mediumrostade ekfat. Faten var 18% nya och resterande mellan 1-4 år.

Two Paddocks The Fusilier Pinot Noir Organic 2018 pris 495 kr • art.nr 7596101 • 750 ml • alk.halt 13%

The Fusilier Bannockburn Vineyard är döpt efter Sam´s far, Major Dermot Neill, soldat i the Royal Irish Fusilier Regiment i tjugo år innan han återvände till Dunedin i New Zealand. Där drev han familjeföretaget Neill & Co som handlade med vin och sprit. Vingården ”The Fusilier” planterades år 2000 och ligger närmast granne med ”Felton Road”. Den uppodlade arealen består av totalt 5,6 hektar Pinot Noir. The Fusilier Pinot Noir produceras endast de årgångar som har de allra bästa för-utsättningarna. Druvorna skördas för hand och sorteras i vingården. 65% av druv-klasarna fermenteras hela i stora träfat. Endast naturlig jäst används för fermentering. Vinet lagras i elva månader på 30% nya franska ekfat och resterande 1-2 år gamla fat.

.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.