Quaffable Wines första kanadensiska producent – Pearl Morissette!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Kanada är ett vinland på frammarsch och även om det till dags dato är de söta isvinerna som huvudsakligen nått utanför landets gränser så är det i de torra vinerna på klassiska druvsorter vi tydligast ser den utveckling som skett. Mer än hälften av det vin som görs i Kanada kommer från Ontario och det är Chardonnay, Riesling, Pinot Noir och Cabernet Franc. Det var dessa druvor som var planterade på egendomen när François Morissette och Mel Pearl tog över den 2008.

Innan grundandet av Pearl Morissette har François arbetat i Bourgogne hos toppnamn som Domaine Roulot, Domaine Henri Gouges och Frédéric Mugnier, vilket gett honom en klassisk förståelse för vinmakning. Hans syn handlar om att förmedla växtplatsen och vingårdarbetet till att ge druvorna perfekta skal så att arbetet i vineriet kan fokusera på att ge textur till vinet. Han undviker rostfria ståltankar som ger en för klinisk karaktär och nya fat som ger för mycket karaktär och överskuggar druvan enligt honom..

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.