Nylansering av Raig de Raim 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Från och med imorgon när Systembolaget återigen slår upp dörrarna för dagen kommer Raig de Raim Garnaxta Blanca finns på hyllorna. Efter förra årets succé uppdateras nu vinet till årgång 2019. Antalet flaskor är begränsat vid lanseringen men vi hoppas att ni alla får chansen att smaka på denna godbit.

Raig de Raim 2019, Artikelnummer 96028, 109 kr. Hitta vinet i din butik, här!

Raig de Raim 2019 är nyanserad och fruktig, med friska inslag av såväl päron som gröna äpplen, stenfrukt, lime och örter. Vinet med dess eleganta fruktiga profil gör sig utmärkt att njuta av till fisk och skaldjur i alla dess slag. Vill man ta tillvara på de spanska influenserna är klassisk Paella att föredra, men vinet fungerar också alldeles utmärkt till fisksoppa eller fish & chips.

Familjeägda Celler Piñol grundades av makarna Josep och Orosina Arrufi år 1945 i Batea, DO Terra Alta. I juni 2020 fyllde Josep 103 år och även om han börjar bli till åren är han fortfarande aktiv i verksamheten. Den dagliga driften hanteras dock idag av dottern Josefina och barnbarnet Juanjo, vilka är de som står bakom den fina kvaliteten på Raig de Raïm Garnatxa Blanca.

Med passion och kärlek, vilken utgör grunden för vinet har det hyllats internationellt för sin unicitet vilket också lett till att Celler Piñol blivit en av det mest eftertraktade producenterna i området. Vi är stolta över att få ta del av en liten del av produktionen och är glada över att få möjligheten att dela med oss av denna godbit.
De ekologiskt odlade druvorna till Raig de Raïm har fått växa i det sydligaste av Kataloniens elva vindistrikt, Terra Alta. Från den ler- och kalkrika jorden samt med en höjd av 400 meter över havet har druvorna fått växa och frodas bakom en liten bergskedja som skyddar dem från medelhavets blåst och fukt.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.