Annons
Annons

Hälsa sommaren välkommen med rosévin i världsklass – Whispering Angel 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Moët Hennessy lanserar det hyllade rosévinet Whispering Angel i Sverige – ett av världens bästa roséviner enligt experter. Whispering Angel 2019 är ett elegant torrt rosévin med en tydlig smak av vit persika, passionsfrukt, körsbär och citrus. Vinet tillverkas på en druvblandning av omsorgsfullt utvalda druvor från Frankrikes främsta vingårdar och lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 12 juni.

Den franska vinmakaren Sacha Lichine tillika ägaren till vinhuset Château d’Esclans välkomnas till Moët Hennessys familj. Sacha Lichine är känd för sina förstklassiga roséviner från Côtes de Provence, Frankrike, däribland Whispering Angel som, vid Global Rosé Masters 2019, utsågs till det bästa rosévinet av en jury bestående av världens främsta vinexperter, högaktade sommelier och inköpare.

År 2006 förvärvade pionjären Sacha Lichine Château d’Esclans, beläget vid medelhavskusten i södra Frankrike, nära Georges de Pennafort, 25 kilometer nordväst om den antika romerska staden Frejus. Han förvandlade dess omgivningar och fastigheten till ett idylliskt vinhus i syftet att bli en ledande vinproducent och druvhandlare för ikoniska rosévarumärken, så som Whispering Angel. Sacha såg möjligheten i att utveckla rosévinet och dess potential. Målet var att producera och främja roséviner i världsklass och skapa en stark tillväxt, vilket han lyckats med.

Whispering Angel 2019 är en av de mest spännande cuvéerna från Côtes de Provence, där man omsorgsfullt valt druvor från de bästa odlingarna i La Motte i Provence. Rosévinet har en unik druvblandning av: Grenache, Rolle, Cinsault, Syrah och Mourvedra. Det ljust korallrosa vinet är torrt, men har en silkeslen textur. Doften är inbjudande av saftiga mogna jordgubbar, vit persika, passionsfrukt och citrus. Vinet bjuder på eleganta smaker av vit persika, körsbär, mandarin och citrus med en antydan av exotiska kryddor, passionsfrukt och mango. Upplevelsen dröjer kvar med smak av vit persika, torkad mango och vita körsbär i kombination med honung och salvia.

Whispering Angel 2019 avnjuts bäst kyld (8°C) och passar utmärkt som aperitif, till grillade rätter av fisk, fågel samt skaldjur, sallad, milda ostar, charkuterier samt desserter av bär, frukt som serveras med grädde.
Whispering Angel finns i Systembolagets sortiment den 12 juni 2020.
Leverantör: Moët Hennessy Sverige AB Artikelnummer: 9045301
Pris: 209 SEK
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.