Annons
Annons

Exklusiv vårlansering från Sara Perez , Mas Martinet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

dag är Sara Perez ett av de kändaste ansiktena utåt för den moderna vinmakningen i Spanien. Hon kommer från en välkänd vinmakarbakgrund. Hon är nämligen dotter till den legendariska vinmakaren Josep Luis Perez som är en av förgrundsgestalterna i det moderna Priorat. I slutet på 1980-talet grundade han Mas Martinet. Mas Martinet är producenten bakom prestigevinet Clos Martinet.

Mas Martinet tillsammans med vinhusen Finca Dofi, L’Ermita, Clos Mogador, Clos Erasmus ochClos de l’Obac är en stor anledningen till framgången för Priorat. Framgångsreceptet är mer elegant vinstil och att man även blandar i bordeaux klingande druvsorter. Den som väntar på Clos Martinet och Martinet Bru får vänta till i höst men i vår lanserar vi vingårdsvinerna från Els Escurcons och Cami Pesseroles.

Vingården Els Escurcons, 600 m.ö.h. ingick tidigare i blenden till Martinet Brut men sedan 2005 buteljeras vinet under eget vingårdsnamn. Vingården ligger i den södra delen av Priorat i den historiska gamla delen av Priorat. Vingården är planterad med främst garnacha men även en liten del cariñena. Noterbart är även att sedan 2012 så jäser musten enbart i amforor vilket delvis används även under lagringen.

Vingården Cami Pesseroles,300-400 m.ö.h. Jordmånsbasen är licorella som toppas med gulaktig lera till skillnad mot den rödaktiga järnrika leran i Els Elscurcons. Jordmånen bidrar till en annan typ av struktur än tidigare nämnt vingårdsläge. Vingårdarna planterades här redan på 1920-talet. Druvblenden består av främst cariñena men även en del garnacha. Vinet lagras till skillnad från Els Elscurcons delvis på glas demijohns vilket bidrar till en renare och friskare stil.

Vingårdarna tillhörande Mas Martinet började konverteras till ekologiska år 2000 och blev certifierade år 2008.

Webblansering 30 april
Mas Martinet Els Escurcons 2017 (60 flaskor)
Artnr: 95718, 750 ml.
14,5% Vol., 749 kr.
94p. Robert Parker Wine advocate
Mas Martinet Cami Pesseroles 2017 (60 flaskor)
Artnr: 95688, 750 ml.
14,5% Vol. 749 kr.
94p. Robert Parker Wine advocate

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.