Ekologisk Grauburgunder från kvalitetsproducent i Rheinhessen

Den 26 januari lanseras 2022 Grauburgunder från prestigefulla producenten Weingut Wagner Stempel i Systembolagets Tillfälliga sortiment. Familjen Wagner driver egendomen i den lilla byn Siefersheim i Rheinhessens sydvästra del och vinerna är ekologiskt certifierande sedan ett antal år tillbaka.

Druvorna till vinet är hämtade från ett flertal vingårdar kring byn Siefersheim i Rheinhessens sydvästliga del. Rankorna växer i en vulkanisk jordmån rik på porfyr som ger vinerna en fin mineralitet. Grauburgunder är det tyska namnet på druvan pinot gris och odlas i ett flertal regioner i Tyskland.

Produktchef Anders Rüster om vinet:
”2022 Wagner Stempel Grauburgunder har en torr, elegant smak med frisk fruktsyra samt inslag av gula päron, galiamelon och citrus samt fin avslutande mineralitet.”

Sommaren 2022 var torr och varm i Rheinhessen. Inte en droppe regn föll på två månader under högsommaren och området hade över 600 soltimmar. Vinrankorna välkomnade regnet som sedan föll ymnigt i september. Wagner Stempel väntade ut regnskurarna och skördade i början av oktober och blev rikligen belönade med en normalstor skörd av god kvalitet. Ägaren Daniel Wagner ser årgången som mer direkt och tillgänglig än de senaste årens skördar.

Nr 92676 · Flaska · 750 ml · 12 % · Pris 149 kr · Lanseringsdag: 26/1 · Tillfälliga sortimentet

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.