TEST
Oatly tillsammans med Espresso House tagit fram två nya smaker av iKaffe! Hemmabaristor och kaffe-entusiaster över hela landet kommer kunna uppgradera sina växtbaserade kaffedrycker, både på hemmaplan och på Espresso House kaféer. De nya smakerna är Oatly iKaffe Vanilla och Oatly iKaffe Caramel och finns att hitta i de flesta mataffärer och hos Espresso House från och med 20 mars. De båda produkterna funkar lika bra att blanda i sitt iskaffe eller att skumma till en len och krämig cappuccino.
Xperhotelsandtable rekommenderar dryckerna med följande ord:
Med hjälp av dessa fantastiska kaffetillsatser kan man verkligen förvandla sitt vanliga kaffe till en riktig njutning för smaklökarna. Vi har noga testat både den karamelliga och den mustiga vaniljdrycken och måste säga att karamellvarianten har en smula mer att ge.
Båda smakerna har en tydlig och framträdande ton av sin respektive smaksättare, vilket ger kaffeupplevelsen en underbar och avrundad karaktär. När vi sedan provade att skumma båda produkterna upplevde vi att de fungerade alldeles utmärkt, vilket öppnar upp för en ännu rikare och mer kreativ användning i olika kaffedrycker.
Nu kan du verkligen visa din baristatalang när du skapar fantastiska vårdrycker med dessa underbara kaffetillsatser. Njut av de krämiga, väldoftande och smakrika kafferna när vårsolen värmer ditt ansikte. Låt dig förföras av de sötaktiga tonerna som fullständigt täcker gommen och lämnar en ljuvlig eftersmak. Dessa produkter lyfter verkligen din kaffeupplevelse till nya höjder!

Proffsigt smaksatt kaffe på en minut
Iced Caramel Latte
Ingredienser:
100g Is
200 ml Oatly iKaffe Caramel
40 ml Dubbel espresso (eller ditt favoritkaffe– kapselmaskinkaffe/snabbkaffe)
Instruktioner:
Fyll ett glas med is
Häll Oatly iKaffe Caramel över isen, lämna lite plats för espresson.
Häll försiktigt kaffet över havredrycken. För ett stort glas passar dubbel espresso bäst.
Ett tips!
Häll alltid havredrycken över isen först! Detta förhindrar att den varma espresson smälter isen för fort, vilket kan göra kaffet vattnigt. För en extra lyxig touch, ringla kolasås längs glasets insida innan du häller i isen.
Föredrar du det varmt?
Förbered kaffe (espresso/snabbkaffe/kapselmaskinkaffe)
Värm Oatly iKaffe Caramel (mikra/på spisen/mjölkskummare)
Häll över ditt kaffe
Kaneldoftande bryggkaffe
Ingredienser:
150 ml bryggkaffe (Vi rekommenderar ett brasilianskt mellanrostat kaffe med chokladtoner)
0.5-1 g kanel
50 – 100 ml Oatly iKaffe Vanilla
Instruktioner:
Mät upp önskad mängd malet kaffe i din kaffebryggare för önskat antal koppar.
Strö över en liten mängd kanel (ca 0,5–1 gram) över det malda kaffet innan bryggning. För 4 koppar räcker det med en liten nypa.
Brygg ditt kaffe.
Häll det kanelkryddade kaffet i en kopp och tillsätt Oatly iKaffe Vanilla efter smak.
Ett tips!
Om du föredrar en starkare vaniljsmak, värm havredrycken innan du blandar den med kaffet.
Vill du ha det kallt?
Använd hälften så mycket vatten som vanligt när du brygger ditt kaffe (ca 15 g kaffe: 125 ml vatten).
Fyll ett glas med is och häll över ditt koncentrerade kaffe.
Toppa med Oatly iKaffe Vanilla.

