Här serveras, förmodligen Sveriges största julbord…eller?

Julbordet har varit en tradition för företag att bjuda sina anställda på i årtionden. Men varför har företag genom historien valt att bjuda på julbord?


Kommer ditt företag att bjuda på julbord i år?
En av de främsta anledningarna till att företag anordnar julbord är för att visa uppskattning och tacka sina anställda för deras hårda arbete under året. Det är också ett tillfälle för de anställda att umgås utanför arbetsplatsen och stärka sina relationer med sina kollegor.


Julbordet är också en tradition som går hundratals år tillbaka i tiden och har alltid varit en tid för fest och gemenskap. Det var en tid då bönderna tackade sina anställda för deras hårda arbete under året genom att bjuda dem på en festlig måltid.
Idag är julbordet en viktig del av de svenska jultraditionerna och det är en tid då familjer och vänner samlas runt matbordet för att fira tillsammans. Genom att bjuda på julbord kan företag skapa denna känsla av gemenskap för sina medarbetare och involvera dem i svenska jultraditioner.


Uppskattning och en god och trevlig stund
Julbordet är också ett tillfälle för företag att visa upp sin kultur och sina värderingar. De värdesätter samhörigheten och omsorgen om sina medarbetare.

Julbordet är en viktig tradition för många människor runt om i Sverige och det gäller även många medarbetare på de företag vi nämnde tidigare. Enligt en undersökning som bemanningsföretaget ManpowerGroup genomförde 2019 ansåg 91% av de tillfrågade att julbordet är viktigt på arbetsplatsen.
Vi har frågat 233 slumpmässigt utvalda personer som är anställda på olika företag i Sverige om de tycker att det är viktigt att företagen bjuder på julbord. 200 personer svarade att de uppskattar att kunna njuta av det, medan 33 svarade att det inte spelar någon roll för dem.

Vilket är Sveriges största julbord?
Det är svårt att avgöra exakt vilket som är Sveriges största julbord när vi ringt runt och frågat om julbordets storlek, eftersom det finns många restauranger, hotell och evenemang som erbjuder julbord runt om i landet, och storleken på bufféerna varierar också. Det finns dock några julbord som är kända för sin storlek och omfattning.


Ett exempel är julbuffén på Liseberg i Göteborg, som är känd för att vara en av Sveriges största julbufféer. Buffén på Liseberg är uppdelad i flera olika restauranger och erbjuder ett brett utbud av traditionella julrätter samt underhållning och aktiviteter för hela familjen.

Såstaholm Hotel & Conference i Täby har fått utmärkelsen Sveriges bästa julbord. Buffén är känd för sitt stora utbud och höga kvalitet och erbjuder såväl klassiska svenska rätter som internationella specialiteter. Andra fina exempel på stora julbufféer finns på Ulfsunda Slott i Stockholm, Hotel Tylösand i Halmstad och Hotel Diplomat i Stockholm.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.