OKQ8 SunDay och Kneippbyn Resort i ett strålande nytt samarbete

OKQ8:s affärsområde Sunday har inlett ett samarbete med Kneippbyn, en sommarresort på Gotland belägen strax utanför Visby. Samarbetet innebär installation, driftsättning och underhåll av 20 laddstolpar avsedda för gäster med elbil. Utöver det har OKQ8 SunDay installerat solceller på alla större tak inom resorten.

-Vi är stolta över samarbetet med Kneippbyn och möjlighet att bidra till deras omställning samt minska deras elkostnader genom att installera solenergi, säger Andreas Säfström, Försäljningschef på SundDay.

Samarbetet har lett till betydande energibesparingar för Kneippbyn, som för närvarande förbrukar cirka en miljon kilowatt om året. Med den nya solcellsanläggningen kan 20 procent av energiförbrukningen ersättas av solenergi.

-Att ställa om till förnybar energi är en viktig infrastrukturell satsning för att vi ska kunna möta våra kunders behov. Vi vill även ur hållbarhetssynpunkt vara med och bidra. Det är viktigt att börja någonstans, säger Bobbo Werkelin, VD på Kneippbyn Resort.

Genom SunDay erbjuder OKQ8 anpassningsbara solenergilösningar för fastigheter med stora takytor. Projektering sker i enlighet med gällande regler och lagar, där SunDays egna installatörer, eller underleverantörer utför installationen. Kneippbyn Resort är ett bra exempel på ett företag som utnyttjar de ytor som man har till förfogande för att maximera produktionen av solel och på så vis minska sitt klimatavtryck.

Om OKQ8 Sunday

OKQ8 SunDay är en nordisk helhetsleverantör inom solenergi, laddning och lagring för företag – från projektering till nyckelfärdiga lösningar och service. Med ett av Sveriges största energiföretag som ägare: OKQ8, som är med och leder hela omställningen till ett fossilfritt samhälle.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.