Mathem slutar med Mathem Express – fokuserar på kärnverksamheten och sänkta priser

Efter sammanslagningen med Oda genomför Mathem nu ett omfattande arbete för att ytterligare vässa sitt kunderbjudande inom den ursprungliga kärnverksamheten med fokus på sänkta priser. I samband med detta har beslut tagits om att sluta med extra snabba leveranser genom Mathem Express från och med den 1 mars.
 
– Just nu lägger vi allt fokus på att stärka kunderbjudandet i vår kärnverksamhet, som drivs utifrån våra större anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Satsningarna sker inom ökad kvalitet på varor, hållbarhet och framförallt lägre priser. Inom denna strategi ryms inte extra snabba leveranser, och därför har vi nu beslutat att helt sluta med Mathem Express, säger Johan Lagercrantz, Co-Managing Director på Mathem.
 
Skiftet i prisstrategi kommer som en effekt av sammanslagningen med Oda, som tillkännagavs i november förra året. Odas arbetssätt ger möjlighet att erbjuda lägre priser, och detta ligger nu till grund för Mathems utveckling av kunderbjudandet. 
I samband med avvecklingen av Mathem Express har Mathem för avsikt att sälja dotterbolaget Kavalleriet, som driver Mathem Express i Vasastan och på Kungsholmen i Stockholm, till sin före detta Chief Product Officer Erel Sherman. Erel Sherman avser efter köpet att driva verksamheten vidare, men att återgå till det tidigare varumärket Kavall.
 
– Från Mathems sida stöttar vi Kavalleriet och Erel i detta. Mathem Express överlämnas verkligen i trygga händer och jag önskar dem varmt lycka till med att driva verksamheten vidare, om än under annat varumärke. Erel har varit en nyckelspelare i utvecklingen av Mathem Express, och jag hoppas att han kommer att lyckas bra med den här satsningen, säger Johan Lagercrantz.
 
Mathem Express på Södermalm i Stockholm, som idag drivs av Mathem i Sverige AB, ingår inte i försäljningen och kommer att stängas ner den 26 februari. Kavalleriet avser dock att fortsätta att erbjuda kunder på Södermalm service, men i en annan form. Alla kunder på Södermalm kommer att få mer information om detta inom kort, men kan tills vidare använda tjänsten oförändrat.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.