Wermlands Vinter

En trevlig julöl till julmaten

Wermlands Vinter (säsongsöl) säljs under vintern. Folkölen finns från Malmö till Östersund med start vid allhelgonahelgen. Allt om Mat‘s Gunilla von Heland har gett folköls-vinter betyg 4 gafflar av 5. Läs recension från Allt om Mat 21 november 2017. Starkölen finns vintertid på de flesta Värmländska Systembolagsbutiker och som beställningsvara i övriga landet. År 2017 från 1 november, artikelnummer 31959.

Wermlands Vinter är en mörk ale med kaffe- och chokladtoner samt inslag av citrus. Den är bryggd på korn, vete och rågmalt med amerikansk humle för beska och arom samt engelsk Golding humle i smakgivan. Den passar till lite fetare och mustig mat och bryggs enbart under vinterhalvåret. Observera att ölen är måttligt kolsyresatt, liknande en engelsk ale.

Wermlands Vinter passar när det viner runt knuten och man vill ha en öl med mycket smak! Serveras vid 10–12°C till lamm– eller nötkött eller som sällskapsdryck.

Såhär tycker Xperhotelsandtable om Wermlands Vinter

Här är ett fantastiskt fint hantverks öl med friskhet som genomsyrar ölet. Du känner tydliga smaker från sötman från choklad och en underton av  nybryggt kaffe. Vi tror att detta öl kommer vara en fin kombination tillsammans med bland annat julens revbensspjäll på julbordet. Dessutom kan ni njuta detta öl hela höst tillsammans med härliga mustiga korv & köttgrytor.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.