Annons
Annons

Viner till allt från sill till påskdelikatesserna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Här kommer några vintips till dig som funderar på viner som passar både till sillen, det kallskurna och det lite mustiga på påskbordet. Här kommer fyra viner som vi tror du kommer ha mycket nöje av tillsammans med dina gäster. 

Föregående
Nästa

 A Christmann Riesling

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Detta torra och mycket friska vin har ett riktigt fint inslag av lime. Vi förstår anledningen att detta vinet verkligen kan lyfta sillen på påskbordet och att de fungerar utmärkt att kombinera tillsammans med olika fiskrätter. Vi fullkomligt älskar dess torra karaktär samt vinets fin struktur samt den fina genomgående limesmak. Fruktsyra ligger hög, som ofta vid dess viner. 

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 8X

Casal di Serra Verdicchio Classico Superiore

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Här kommer ett vin som vi tror du som gillar fruktighet i viner kommer uppskatta. Vinet bjuder på mindre sötma och fina citrussmaker. Vinet kommer vara perfekt till sillen i påsk. Vi testade olika sill till denna dryck och  rekommendera skärgårdsillen och den traditionella sillen. Vi provade även räkor och det gifte sig otroligt fint tillsammans. Pröva, vi tror inte ni kommer bli besvikna

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Terre de Mistral Côtes du Rhône Reserve

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Underbart vin som verkligen har en tydlig och fin kryddighet som har fina toner och smaker från röda vinbär och en fin nyanserad smak av lakrits som framför allt träder fram i eftersmaken. Här är ett vin som är perfekt avvägt för kötträtterna till påsk. Smakerna är fantastiska och kombinerar du vinet med lamm och kyckling samt rostbiff kommer vinet lyfta rätterna till oanande höjder. Vi tycker att vinet också kan njutas till lagrade ostar vid påskbordet. Vinet har en mustighet som är dominerande på ett omsorgsfullt sätt.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Baron de Ley Reserva

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Här bjuds du på ett mycket lättdrucket vin som  bjuder intill generösa toner från solmogen varm rödfrukt.  Vinet är mycket och tumlar runt med smakerna och de tar ett tag innan smakpaletten för viner hittar sin rätt. Vinet är spännande att utforska och vi tror att just med den anledning kommer flera maträtter passa vinet som är mustigt och kryddigt i sin karaktär. Vi testar vinet till de tyngre rätterna på påskbordet och upplever att smakerna från nötkött framkommer tillsammans med vinet på ett fullkomligt lysande sätt. Återigen blir lamm och rostbiffen ett inslag som kommer passa detta vin. Vi vill påminna om att gärna notera vinets långa och tydliga eftersmak som bär tonen av mörka och mustiga bär. Spännande och idérikt vin

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Enjoy Wine & Spirits – specialisten på världens viner

Enjoy Wine & Spirits är en av de volymmässigt största vinimportörerna på den svenska marknaden och en av Systembolagets äldsta leverantörer av vin. Tidigare hette företaget Enosvezia och arbetade bara med vin, starkvin, sprit samt vatten från Italien. År 2005 öppnade vi portföljen även utanför Italien och 2008 bytte vi namn till Enjoy Wine & Spirits AB. Nu representerar vi ett 50-tal vinproducenter från de flesta stora vinländerna i världen.

Enjoy Wine & Spirits är en del av koncernen Gruppo Di Luca som består av: Di Luca & Di Luca med varumärken som Zeta och Delizie samt Enjoy Wine & Spirits som importerar vin.

Ett långt och nära samarbete med några av Italiens bästa vinhus samt ett stort kunnande om såväl vår marknad som de produkter vi arbetar med ligger till grund för den starka position vi har skaffat oss på marknaden idag.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.