Vietti Moscato d’Asti 2021

Det är något visst med Langhes rullande kullar. Området står inte bara för några av världens främsta röda viner – här produceras också den lätt bubblande moscaton som faller under Italiens högsta produktionskategori, DOCG.

I hjärtat av Langhe, högst upp vid byn Castiglione Falletto, ligger den historiska egendomen Vietti. Här förvaltar Alfredo Currado Vietti och Luciana Vietti flera av Piemontes högst klassade vingårdslägen. Viettis viner bygger på vinodlande snarare än vinmakande, vilket skapar ärliga och uttrycksfulla viner som hyllas världen över.

Druvorna till Vietti Moscato d’Asti 2021 plockas från utvalda vingårdslägen i Castiglione Tinella, där vinrankorna är omkring 40 år gamla. Vinet jäser på ståltank och jäsningen stoppas vid 5 % alkohol.

Det här är en elegant, pärlande moscato vars frukt ger toner av persika, citrus och rosenblad. Vinet har en finstämd sötma som sammansmälter med en frisk syra och finessrik struktur.

Vietti Moscato d’Asti 2021
Pris: 179 kr. Artnr: 9369701 Tillfälligt sortiment volym

Xperhotelsandrable rekommenderar vinet med följande ord

Ett vin som på höjden bjuder på klara och friska toner av persika. Vinet har genomgående ett härlig limeton. 

Vi väljer att avsmaka drycken tillsammans med citron & mangosorbe. En kombination som är amazing! Detta är ett vin som vi anser är perfekt till flertalet olika desserter, Måste provas!

Vinet bör serveras vid 7 grader för att smakplaetten i vinet riktigt ska få briljera. 

Notera gärna smaken av flädet som återfinns i avslutet på vinet, snyggt!


Sedan Vinunic startade 1992 har kvalitet alltid stått i fokus, oavsett om det är ett vin som serveras ur flaska eller box. Vinunic kan idag stoltsera med en av de främsta kvalitetsportföljerna från primärt familjeägda gårdar världen över där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.