Annons
Annons

Trevliga viner passande adventsminglet och höstkvällarna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu kan man väl säga att hösten är här, eller hur? Har du i tankarna att bjuda goda vänner på en härlig höstmiddag. Eller spånar du just nu på idéer till adventsminglet? Vi har hittat några viner som vi varmt skulle vilja tipsa och rekommendera Er. 

Vinerna kommer från Vintedge. Vi rekommenderar Er att besöka deras hemsida för fler fina viner och alternativ till dina bjudningar i höst. vintedge.se

Prova gärna

Rift 69

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Här kommer ett trevligt vin. Ett vin som har höga smaker av mörka bär. Vi upplever vinet som fruktigt. På höjden återfinner du smaken av körsbärstonen. För att uppleva och låta vinet briljera med sin smakpalett väljer vi att avsmaka drycken till grillad kyckling. 

 Vi upplever att vinets kryddighet blomstrar fint tillsammans med  kryddig mat. Vi väljer att temperera vinet till 17 grader och anser att vinet kommer till sin rätt vid detta gradantal.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Les Pierres Dorées

BOURGOGNE PINOT NOIR

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Här kommer ytterligare ett vin som är både spännande och har en viss mystik över sig. Vinet har smaken av  röda vinbär. Karaktären på vinet är mycket elegant genomgående. Vinet är bestämt och tydligt i sin framtoning och kan upplevas mycket intensivt. Eftersmaken är lång och följsam, och tonar ut i smaken av mörkare choklad. Vi väljer att prova vinet till en kötträtt och anser att vinet lyfter anrättningen till perfektion. Temperera gärna vinet till exakt 18 grader.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

 

Les Vieux Murs 

POUILLY-FUISSÉ 

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Spännande vin som vi ser en rad olika maträtter som vinet kommer passa till. Vi provar vinet till en enklare pastarätt med hög tydlig syra.  Vinet passar utmärkt till en typ av anrättning då vinet har en rundare och sötare framtoning. Matchningen med sötma från vinet som påminner mycket om honungsens lena smak tillsammans med skaldjuren i vår maträtt blir en magisk kombination. På höjden finner du en frisk och tydlig ton av krispiga gula äpplen som är mycket trevligt inslag i drycken.  Temperera gärna vinet till 14 grader och avsmaka. Notera gärna det  fantastiska friska och trevliga avslutet med fin örtighet.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.