Rivarose – mousserande rosé från Medelhavet!

Rivarose Brut Prestige NV
Pris: 149 kr
Artikelnummer: 70442
Druvor: Syrah, Grenache och Cinsault.

I världen syns en ökad efterfrågan både på mousserande viner och ljusa roséviner från södra Frankrike. Rivarose Brut Prestige, under appellationen IGP Mediterranée, är en kombination av dessa trendiga fenomen.

1909 startade den franska ekonomen Edmond Thery företaget La Tête Noir, som snabbt blev leverantör av stilla basviner till de stora vinhusen i Champagne. Något som var möjligt då. När den affärsmöjligheten försvann i mitten av 1930-talet började företaget att framställa egna mousserande viner på klassiska sydfranska druvor.

Sedan 1998 tillhör ursprungsfirman en del av familjeföretaget Groupe Veuve Ambal. Den del som hade sitt ursprung i Edmond Therys firma, är i dag en etablerad och hyllad producent av mousserande drycker. 2016 flyttade verksamheten till Salon-de-Provence under namnet Rivarose

Rivarose Brut Prestige är en blend av Syrah, Grenache och Cinsault som framställs under appellationen IGP Mediterranée. Druvorna kommer från vingårdar i Luberon och bubblorna skapas genom en andra jäsning på tank. Vinet har sedan lagrats i 7-8 månader på sin jästfällning innan buteljering.

 

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Fantastiskt gott vin med tydlig ton av hallon som har en fräsch och fin smak av örtagård på höjden. Avslutet har en friskhet av citrus. Vi väljer att prova vinet till sallad med krabba, En mycket fin kombination. Vinet har vi valt att temperera till 9 grader, ett gradantal som vi anser tar vinet till oanande höjder. Här är ett rosévin som vi tycker du ska prova i sommar, du kommer älska det!

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

The Wineagency är en av de ledande importörerna av kvalitetsvin i Sverige under ledning av Ann Burgaz, vd och ägare. Vår kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka samarbetar entusiastiskt och framgångsrikt med de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.