Annons
Annons

Norrlager – Nyhet i ölsortimentet hos VASA Bryggeri

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det norrländska VASA Bryggeri, beläget strax utanför Sundsvall, har sedan förra året lyft in öl i sortimentet med sitt lokalt förankrade Sundsvalls Öl. Verksamheten innefattar även nostalgiska dryckesmärken inom läskedryck som bl.a. Drink 21, Portello, Pomril och norrländskt mineralvatten.

-Eftersom vårt främsta verksamhetsområde är Norrland känns det naturligt att vår lokala ölsort nu kompletteras med ett regionalt öl för Norrland. Det känns självklart att lyfta fram vårt fina distrikt och landskap i sortimentet så långt det bara går och här tar Norrlager en given plats, säger VD Niclas Nilsson.

Precis som namnet avslöjar är smakreferensen till ölet Norrland. Avstamp har tagits i naturen och det gedigna. Med lagom beska och rund smak har ölet en fyllig karaktär. Ölet är naturligt bryggt enligt den tyska renhetslagen från 1500-talet. Det innebär att ölet endast bryggs på malt, humle, vatten och jäst och har inga andra tillsatser eller konserveringsmedel.

– Att sätta smaken av Norrland görs inte över en natt och vi tycker det märks i ölets smak och kvalitet vilken tid och kärlek vi lagt på utvecklingen av Norrlager. Många utvärderingar har gjorts och vi är riktigt nöjda med resultatet. Nu hoppas vi att konsumenterna kommer tycka om den lika mycket som vi gör, avslutar Niclas Nilsson.

Norrlager kommer att finnas tillgänglig i butiker och restauranger runt om i Sverige men med störst tillgång norr om Gävle. Tillgången kan variera beroende på butik. Norrlager med alkoholhalt 5,2% kommer även in som beställningsvara hos Systembolaget under sommaren.

Norrlager Premium alkoholfri

Detta öl som är alkoholfritt tycker vi att man absolut ska ha som ett alternativ för dig som väljer bland alkoholfria alternativ. Öl har en fin och nyanserad smak. Om du gillar ljusa öler med lätt beska, då är detta öl verkligen att rekommendera.

Av 10X 9X

Norrlager Premium 3.5%

Ett ljus och ”lagom” öl som har tydliga smaker av malten och fin låg beska. Ölet passar mycket bra till vetorätten och grillade grönsaker. Vi provar även öl till grillad halloumi och det var en fantastisk kombination.

Av 10X 8X

Norrlager Premium 5.2%

Detta öl är verkligen spännande och mycket trevlig. Notera att alkoholhalten är 5.2% och det skänker smak och tydlig gör framför allt malt smaken i ölet. Vi upplever ölet som bestämt, noggrant och genuint. Detta öl tror vi du njuter medan du tillagar dina grillrätter på grillen i sommar och fungerar utmärkt till grillad kyckling och färska sallader. 

Av 10X 9X

VASA Bryggeri är nostalgibryggeriet med rötterna i de norrländska skogarna. Vi har funnits i över 20 år och arbetar i huvudsak för att återuppliva och bevara klassiska läskedrycker enligt originalrecept. Vi strävar också efter att ligga i framkant med att utveckla nya och spännande produkter. Alltid med högsta kvalitet!

Bryggeriet är beläget i Nolby, strax utanför Sundsvall. Vår geografiska placering ger oss närhet till ett av världens finaste vatten, Önskekällan i den anrika Kaptensdalen. Vattenkällan är belägen ungefär 400 meter från oss, och dess vatten utgör en huvudingrediens i alla VASA Bryggeris drycker. Vår verksamhet genomsyras av kärnvärdena; nostalgi, kvalitet, unikhet, trygghet och miljö.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: http://vasabryggeri.se/

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.