Annons
Annons

Midsommaröl att njuta till sillen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Oavsett om de är midsomamar i skärgården, sommarhuset eller i stan så är både vädret, vänner och mat och dryck ofta i centrum för midsommarfirandet. Vi har valt att titta lite sämre på tre öl som vi tycker passar fint i på midsommarbordet och kanske även förgyller just din midsommarafton

Fuller’s London Pride

London Pride är som all ale överjäst och man använder enbart bryggeriets egna utvalda jäst. Ölet framställs av pale-, crystal malt och råfrukt. Target, Northdown och Challengerhumle har använts. London Pride har fått många utmärkelser, bl a CAMRA Champion Beer of Britain, och Supreme Champion vid internationella Beer & Cider Competition. Ölet är den mest sålda ölen på Cask (Real ale, dvs färsköl), runtom på Londons pubar.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om ölet

Ölet har en mycket tydligt och bestämt avslut med en lång eftersmak. Ölet upplever ha en fin och trevlig beska. Ölet domineras av en bastant maltighet. Vi tror detta ölet passar utmärkt till sillen och den hård smörgåsen i midsommar.

A 10X tilldelas ölen av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

 

Size370x420

Wild River

Wild River är en dubbelhumlad pale ale, inspirerad av craft beer trenden i USA. På klassiskt vis har man bryggt en ale av några av de finaste amerikanska humlesorterna som Liberty, Willamette, Cascade och Chinook. 

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om ölet

Här är ett ljusare öl som upplevs friskt med citrustoner. Ölet har en fin smakton och upplevs som något kryddigare. Vi provade ölet till varmare mat som kan servas vid midsommar. Ölet gifter sig utmärkt med exempelvis grillad korv och fläskkött.

A 10X tilldelas ölen av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Orval

Orval, trappistöl är en bärnstensfärgad, generös öl i närmast vinös stil, vilket tillsammans med en väl tilltagen beska gör det till den idealiska drycken för kraftigare maträtter.

Ölet framställs av tre olika maltsorter och Hallertau- & Styrian Goldings humle. Vid mäskningen tillsätts lite kandisocker som ger den typiska orangebruna färgen. Ölet genomgår olika jäsningsprocesser med olika jäststammar. Extra humle tillsätts genom torrhumling. Vid buteljering tillsätts kandisocker och jäst, vilket startar ytterligare en jäsning på buteljen, precis som med Champagne. Ölet får därmed högre alkoholhalt, viss jästfällning på flaskbotten, och ett komplext spektra av smaker!

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om ölet

Här är ett öl som med stor fördel serveras till BBQ där det serveras heta kycklingvingar och starka ribbs. Öl har en betydande beska och kan upplevas söt i eftersmaken. Ölet är mycket speciellt och genuin samtidigt och vi tror att du ska ha i åtanke att ölet bör konsumeras och avnjutas till gärna tynger anrättningar. Vad passar bättre än just midsommargrillen.

A 10X tilldelas ölen av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

 

Fuller´s Golden Pride

Fuller´s Golden Pride har en stor doft av humle, frukt och rostade mandlar.

Smaken är fyllig och komplex i en vinös stil, med aromer av rostad malt, kanderad apelsin, honung och mandel. Lång eftersmak med en avrundad beska. 

Till en början bryggdes Golden Pride för att ges i julgåva till viktiga personer. Idag bryggs Golden Pride i större volym, ca 1 miljon liter/år. Efter avslutad jäsning får ölet mogna 21 dagar innan buteljering. Endast de absolut bästa råvarorna används, Golden Pride utgör även grunden för Fuller´s Vintage Ale.

Enligt öllegenden Michael Jackson är Golden Pride ”the Cognac of beers”.

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om ölet

Ölet bjuder smaker från torkad frukt och varmrostade mandlar. Det ligger en genomgående trevlig sötma i ölet som avrundas naturligt i ölet eftersmak. Beskan är låg i ölet och framtoningen av drycken är sådär ”lagom”  Vi tror du njuter ölet absolut bäst till sillsallader där sillen och sältan får dominera. Våga låt ölet ta plats för ölet behöver dominera och styra valet av anrättning du kombinera ihop. Undvik, currysill eller tomatsill till detta öl!

A 10X tilldelas ölen av Xperhotelsandtables testgrupp 8X

 

’Arvid Nordquist Vin & öl – Smakupplevelser och nutida kvalitet.

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. För oss handlar kvalitet inte enbart om att koncentrera sig på dagens önskemål och behov, vi vill också ta ansvar för morgondagens. Vi erbjuder ett stort sortiment av vin och öl där endast de drycker som uppfyller Arvid Nordquists sensoriska krav tas in i sortimentet. Vår ambition är att alla drycker i vin& öl sortimentet ska vara producerade med minsta miljöpåverkan, utan avkall på kvalitet. I Arvid Nordquists sortiment finns dessutom livsmedel, vårt egenrostade kaffe och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 210 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Det är, enligt oss, riktig god kvalitet. Läs mer påwww.arvidnordquist.se.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.