Luigi diGrasso från Piemonte

 
Nu lanseras det mousserande vinet Alta Langa och den röda bag-in-boxen Piemonte Barbera, efterlängtade tillskott som förstärker vinserien Luigi di Grasso. Med själ och hjärta speglar vinerna Piemonte som är den undersköna vinregionen på allas läppar just nu.
 
Luigi di Grasso är portföljen med kvalitativa viner som ska spegla hyllade vinregionen Piemonte. Förra året introducerades en barbera, en nebbiolo, samt en barolo och nu lanseras ytterligare två viner under den klassiska etiketten; Alta Langa och Piemonte Barbera.

”Med dessa vinnyheter förstärks Luigi di Grasso som nu kan stoltsera med en bred portfölj av kvalitativa viner från den världsberömda och historiska vinregionen Piemonte. Vinerna illustrerar många olika stilar, från mousserande till långlagrad barolo och tar oss med på en resa i det vackra landskapet”, säger Julie Nyheim, Master of Wine hos Anora.

Alta Langa, 2018 är ett flerfaldigt prisbelönt mousserande vin gjort på druvorna chardonnay och pinot noir och är som champagne framtaget genom en andra jäsning direkt på flaskan. Vinet har den högsta klassificeringen DOCG och har legat hela 30 månader på sin jästfällning vilket höjer nyans- och smakrikedomen. Både doft och smak har inslag av solmogna hallon, smultron och grapefrukt i kombination med nyslungad honung, vita persikor och en fläkt av färska örter. Eftersmaken är behaglig och stannar kvar länge i munnen tillsammans med den tilltalande och högst påtagliga syran. Utmärkt som fördrink tillsammans med en charktallrik.

 

Barbera Piemonte DOC är ett förträffligt vin med balanserade smaker där toner av mörka körsbär, plommon och blåbär samsas med inslag av färska örter.  Viner gjorda på barbera är mycket populära eftersom den oftast ger lätta och fräscha viner som passar bra såväl ackompanjerad mat som i ensamt majestät. Barbera Piemonte trivs utmärkt i sällskap med pasta och pizza eller andra tomatbaserade rätter.

”Det känns otroligt kul att få presentera ytterligare två viner från det trendiga och vackra Piemonte. De här vinerna håller en italienskt avslappnad stil och riktar sig till konsumenten som gillar goda och välgjorda viner” säger Anna Rönnlund, Brand Manager för Luigi di Grasso.

Samtliga viner i Luigi di Grasso-serien finns i Systembolagets beställningssortiment.

NYHET

Luigi di Grasso Alta Langa DOCG Metodo Classico, 2018

Artikelnr: 58233

Volym: 750 ml

Pris: 289 kr

NYHET 

Luigi di Grasso Piemonte Barbera DOC, 2021 
Artikelnr: 58433

Volum: 3000 ml

Pris: 269 kr

I serien ingår sedan tidigare följande viner 

 

Luigi Di Grasso Piemonte Barbera, 2020
Artikelnr: 53072

Volum: 750 ml

Pris: 119 kr

Luigi Di Grasso Langhe Nebbiolo, 2020
Artikelnr: 53073

Volum: 750 ml

Pris: 149 kr

Luigi Di Grasso Barolo, 2017
Artikelnr: 53076

Volum: 750 ml

Pris: 279 kr

Xperhotelsandtable rekommenderar vinerna med följande: 

Alta Langa, 2018 Ett vin som med sin breda smakpalett verkligen briljera och imponerar. Ett vin som har ett örtigt uttryck och mycket tilltalande sötma som för tankarna till persika. Ett vin som vi väljer att temperera till 9 grader. Vinet passar utmärkt till små kanapéer gärna toppade med skaldjur. Ett perfekt alternativ till nyåret.

Piemonte Barbera 2021 På höjden bjuder vinet på tydliga toner av plommon och vinet bottnar i smaken av mörka körsbär. Vi upplever vinet örtigt och mycket välbalanserat.

Vi väljer att temperera vinet till cirka 18 grader. Ett gradantal vi tycker vinet kommer helt till sina rätta med smak och uttryck.

Vi väljer att avsmaka vinet till tryffelpast, och kombinationen blir magisk!

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.