Happy Kitchen i Karlstad – Sushi med precision!

Sushi det är ett hantverk. Att tro att sushi upplevs likadant på varje restaurang är helt fel. Xperhotelsandtable vi har provat oss igenom hela Sverige gällande just sushi. Tro oss när vi säger det, kvalitet och utbudet är lika stort som det finns restauranger.

Nu befinner vi oss vid Vänerns vackra kant och i staden Karlstad. Här är det inte bara solen som skiner och ger värme utan matkonsten skiner lika varmt över staden. Vi har fått nöje att titta in hos Gudjon som driver Happy Kitchen i området Haga i Karlstad. Han driver även Happy Kitchen på det stora köpcentrumet,  Bergvik också beläget i staden.

Gudjon han är en matentreprenör av rang med många strängar på sin lyra, men den historien, den berättar vi en annan gång. 

….Nu ska vi nämligen titta på vad han skicka ner i vår takeaway kasse för provning.

Vi testar från menyn Green Roll Zarah Roll Dirty Mayo Roll Vegatariska dumplings Fisk & Skaldjurssallad

Xperhotelsandtable rekommenderar sushin med följande ord: 

Smak: Mycket fina sushibitar där varje bit har en god smakpalett att balansera med. Det är rena smaker och de är tydliga. Vi upplever inte att smakerna faller ihop i sushin. Här får varje råvara ta sin plats

Struktur: Förutom att bitarna är vackra att se på så upplever vi att råvarorna får behålla sina grundstrukturer vilket också bidrar till att bitarna blir fasta och ger ett bra tuggmotstånd. 

Riset är kokat med precision. Mycket gott!

Design: Ja,  se bara på bilderna vilken snygg design varje bit har. 

Kvalitet: Mycket hög kvalité på både råvaror och hantverk. Vilket återspeglas i smaken

Överraskning: Vi överraskas av de rena smakerna som sushin innehar . Vi blir imponerade av de olika smakkombinationerna som man arbetat med i sushibitarna. Vi fastnar extra mycket för Diry Mayo roll

Förväntan: Vi har hört så gott om Happy Kitchen så våra förväntningar var stora på denna Sushirestaurang. Vi blev inte besvikna, tvärtom. Mycket imponerad av vår takeaway!

Mindre bra: Vi kan inte hitta något som vi anser är mindre bra med denna sushiupplevelse. Den uppfyller alla våra krav och förväntningar.

Glöm inte avnjuta Dumplings Fisk & Skaldjurssallad

Utöver sushi så testar vi rätterna Dumpling och Fisk och Skaldjurssallad.

Dumpling / Veggie/ Mycket trevliga dumplings med härlig fyllning av grönsaker. En enkel rätt som på detta vis vid servering helt plötsligt blir fantastisk att avnjuta. Rätten serveras med ris och en frisk härlig grönsallad.

Fisk & Skaldjurssallad : Det kan aldrig bli fel med en skaldjurssallad, eller hur? Happy Kitchen har verkligen lyckats med en balanserad smakkombination i denna anrättning mellan fisken och skaldjuren och övrigt innehåll.

Vi anser även att salladen blir spännande med tanke på att man valt att sektionera dessa olika ingredienser så man själv kan blanda ihop råvarorna på gaffeln.

Sammanfattning: Här bjuds vi på bitar som flörtar både med ögat och gommen. Här är det genomgående hög kvalité på råvaror, service och hantverket, Vi upplever att man kanske tagit sushin lite längre gällande både presentation och smakupplevelser. Till Happy Kitchen går du om du älskar sushi, sätter råvarorna högt upp på din priolista.  Här får du ta del av fint hantverk med det lilla extra som twistar upplevelsen på tallriken!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.