Fireball, Buffalo Trace & The Krake!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det här är en så kallad small batch bourbon, d.v.s från 25-30 noggrant utvalda fat från de bästa lägena i lagerhusen. Buffalo Trace är gjord av en blandning av majs från Kentucky och Indiana, utvald råg och mältat korn. Stor, fruktig doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, vanilj, viol, torkad frukt och smörkola. Smakrik, fyllig och lätt eldig. Serveras som avec eller drinkingrediens.

 

Buffalo Trace

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Denna dryck tycker vi är ett utmärkt val till dig som vill möta upp med trevlig dryck till din dessert då du baserar den på choklad med hög kakaohalt. Smaken på drycken är rund och söt och ligger ganska högt med ett kryddigt avslut. Vi testar drycken med biskvidessert och tycker att sötma och choklad gifter sig fint med drycken.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Den är perfekt som kall shot, i drinken eller med is. Stor och härligt varm, kryddig doft med minst sagt tydlig kanelkaraktär. Het eftersmak med lätt sötma. Dricks som shot eller i drinkar.

Fireball

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Här upplever du sötma och kryddigheten i en mycket elegant och snygg harmoni. Såklart precis som beskrivningen säger så präglas drycken av den kanelton som karaktäriserar hela intrycket. Vi provar drycken till en dessert med lite högre syra och mindre sötma. Vi upplever att både dryck och dessert lyfter i sin kombination.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Kraken är ett bläckfiskliknande havsmonster som sedan 1100-talet förekommer i norsk- och isländsk folklore.

The Kraken

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Här är en dryck som du ska använda som smaksättare eller gärna som inslag i en drink. Smaken är söt och du kommer känna sötma från apelsin och en tydlig inslag av arraks. I eftersmaken kommer en blandning av kokos och lakrits att runda av. Mycket spännande dryck som får många användningsområden. Vi provar att addera drycken i en plommon paj och det var verkligen en utmärkt kombination som vi rekommendera. Sötma från drycken som möter upp plommonens syra och fruktighet gav ett utmärkt resultat

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Arcus Sweden AB startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker.

Arcus härstammar från det gamla detaljhandels-, produktions- och importmonopolet, Vinmonopolet, i Norge. Det var 1922 som den norska riksdagen, Rikstinget, beslutade att all import, produktion och försäljning till konsumenter skulle ske genom ett statligt ägt monopolföretag. I Sverige skedde i stort sett samma sak, men skillnaden var att den svenska modellen var uppdelat på två företag; Vin & Sprit AB för import och produktion och Systembolaget för detaljhandel.

År 1995 signerade Norge EES-avtalet med EU (Sverige blev EU-medlemmar) i vilket EU krävde en avreglering av import- och produktionsmonopol. Detta gjorde att den norska staten tvingades att dela Vinmonopolet i två delar. Det nybildade företaget Arcus fick ha hand om import, produktion och tappning på den nya, friare marknaden medan Vinmonopolet fortsatte att ansvara för försäljningen till konsumenterna. Samtidigt bildades en stor mängd nya importörer som konkurrerar med Arcus om att leverera till Vinmonopolet.

Initialt ägde den norska staten Arcus men 2001 sålde man 66 % av aktierna till Sucra (privata och statligt ägda bolag) och två år senare ägde Sucra 100 % av Arcus. Sedan 2007 är det svenska bolaget Ratos de huvudsakliga ägarna.

Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till Arcus-gruppen. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcus-gruppens egna varumärken och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen.

Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden. Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.

Arcus Sweden omsätter idag ca 100 miljoner kronor exklusive alkoholskatter. Vi är nio anställda och har vårt huvudkontor på Regeringsgatan 109 i Stockholm.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.