Ekologiska Mas Louise Côtes du Rhône i ny årgång och design

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu byter ekologiska Mas Louise Côtes du Rhône till den nya årgången 2019 och samtidigt uppdateras även designen. Vinet finns i Systembolagets fasta sortiment.

Domaine Duseigneur grundades 1967 och har redan från början varit inriktad på att göra vin i samklang med naturen. I dag äger de 35 hektar av Rhônedalens bästa vingårdlägen i Côtes du Rhône, Lirac och Châteauneuf-du-Pape. Snittåldern på vinrankorna är sextio år och det finns fortfarande vinstockar som planterades i slutet av 1800-talet.

Alla viner som är baserade på egendomens egna druvor är biodynamiska. I några fall används druvor från andra odlare, men då med kravet att de är ekologiskt odlade. Så är fallet med Mas Louise Côtes du Rhône, döpt efter Bernard Duseigneurs dotter Louise. Det görs på hälften Syrah och hälften Grenache, där druvorna vinifieras var för sig och bara jäser med sin naturliga jäst.

 

Mas Louise Côtes du Rhône Organic 2019
Pris: 109 kr
Artikelnummer: 6470 Systembolagets fasta sortiment

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Mycket fint vin. På höjden bjuds du på en fin ton av skogshallon. Genomgående upplever vi en lätt och nyanserad lakritssmak. Mycket elegant vin. Avslutet pärlgas av en viss örtighet.

Vi vill testa vinet lite och provar det till en lyxigare burgare baserad på högrev och med rikligt med cheddarost. Mycket fin kombination. Vinets örtighet blommar fint ut och vinets kryddighet breder fint ut sig i eftersmaken. Prova kombinationen, enormt trevligt. 

Vi väljer att temperera vinet till 17 grader. Vi anser att vinet får briljera med sin smakpalett vid detta gradantal

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.