Annons
Annons

Dryck passande till sensommar bröllopen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

 

Du har säkert varit på flertalet bjudningar i sommar och bjudit på härliga grillkvällar och fanatiskt mat. Kanske du snart ska på ett sensommar bröllop eller så kanske du rent av själv är den blivande bruden eller brudgubben. Vi har några tips till dig på några drycker vi anser passar ypperligt i bröllopssammanhang. Låt dig inspireras …..

Champagne Veuve Clicquot Rich 

Doux, Champagne AC

En champagne som överraskar! Clicquot Rich serveras inte som den är utan på is. Hemligheten ligger i en högre dosage och en stor andel pinot meunier som ger en ren frukt. Aromer av citrus och blommor kompletteras i gommen av en mättad, typisk Clicquot-fräschör och en krämig avslutning. Perfekt som svalkande partydryck med bär, gurka eller till och med blandad med te!

 

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Vill du överraska på bröllopet både för ögat och gommen så är denna butelj ett måste. En ganska typisk frisk och fruktig smak. Pålande och sprallig dryck som är mycket ungdomligt och passar perfekt som välkomstdryck att skåla för brudparet med. Vi tror du kommer gilla vinet till små snittar eller varför inte en lite cocktail baserat på färska handskalade räkor. Och som sagt, vinet kräver servering direkt från kyld ishink för att vinets smaktoner ska hitta den rätta balansen!

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Champagne Pommery Rosé 

Brut, Champagne AC

Brut Rosé från det renommerade champagnehuset Pommery är en perfekt aperitif och ett härligt vin för festliga tillfällen. Cuvéen av pinot noir, pinot meunier och chardonnay har en gammelrosa färg och en fylligt fruktig och frisk känsla. Grundvinet med druvor från 30 olika odlingar i Champagne skapar en fantastisk mångfald av färg och frukt. Det är perfekt och oemotståndligt! Upphovsmännen bakom champagnehusets Pommery är Alexandre Louis Pommery och Narcisse Greno som tillsammans grundade ett handelshus 1856. Då var vinframställning endast en bisyssla. Under ledning av Alexandres änka, Louise Pommery, fokuserade företaget i slutet av 1800-talet på champagnetillverkning. Snart var man en av regionens största tillverkare och världens kanske mest kända champagnemärke. Veuve Pommery ärvde ett litet företag efter sin make, men fick det att växa till ett av världens mest imponerande champagnehus genom att tänka i nya banor och utmana gamla traditioner. Louise Pommery tog sig an arbetet med liv och lust. Hon var bland annat en av de första som såg möjligheterna att lagra flaskor i alla långa kritstensgångar som romerska soldater huggit ut. Dessutom var hon med att förändra vår syn på champagne från grunden. En viktig kund för husets champagne var engelsmännen och de drack den gärna torr. Tidigare och en bra bit in på 1900-talet producerades främst söt champagne, men Pommery tänkte i nya banor och blev först ut med en torr variant.

 

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Även detta vin är ett vin som vi tror du kommer tycka mycket om som ett alternativ till bröllopsskålen eller som dryck till förrätten som den baseras på fisk eller skaldjur. Vinet har en hög tydlig ton av solmogen ljusa frukter av krispiga äpplen och gröna päron och en fantastiska fin sötma som inte tar över från vinet genomgående torra karaktär. 

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Andiamo Spriz 

smaksatt alkoholhaltig cocktail

I Italien är spritzern den i särklass mest poulära drinken. Ett tips från oss: Andiamo Spritz! En fruktig och kryddig frizzante som redan blandats med de finaste ingredienserna. Resultatet är en typisk, lätt bitter och perfekt frisk smak

 

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Här skulle vi vilja rekommendera en spännande drycks om vi tycker passar på just bröllop. Väldigt trevlig som dryck till bröllopsskålen men även perfekt att blanda i bålen. Drycken har en mycket frisk och fruktig smak med lätt bitterhet i avslutet. Prova denna gärna och kombinera ihop tilltugget. Vi tror du kommer gilla denna Spriz

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

Champagne Veuve Sainte Dorée Grande Fascination 

Brut, Champagne AC

Högklassigt vin

Munskänkarna

För våra mest minnesvärda ögonblick och oförglömliga upplevelser. För de tillfällen i livet när en pärlande champagne är det enda rätta. La Fascination är en förstklassig champagne med en generös mousseu och mogna, uttrycksfulla aromer. Ett vin med stor finess och komplexitet. En elegant champagne – exklusivt för The Wine Companys kunder!

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

När det absolut bästa är bäst nog. Jag lite så. Detta är verkligen en dryck med tydliga smak av krispiga päron som skördas efter nyfallet kallt regn. Du kommer känna på höjden citrustoner som balansera snygg i harmonin med päron-sötman. Detta är verkligen ett bröllopsvin som kommer förgylla din fest. Passar som bröllopsskål som måltidsdrycken! Serveras dock med fördel till skaldjur och fisk.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Om The Wine Company:
The Wine Company tillhör The Hawesko Group som är den största och mest ansedda vinhandelsgruppen i Europa. Affärsidén är att leverera exklusiva viner från alla världens ledande vinområden – helt legalt – från Hamburg direkt hem till konsumenten. The Wine Company möjliggör för vinintresserade över hela Sverige att enkelt och bekvämt köpa högkvalitativa viner som levereras direkt hem till dörren, utan att behöva bekymra sig för att på egen hand betala för alkoholskatten. The Wine Company etablerades på den svenska marknaden den 1 november 2010 och är E-handelscertifierade. Om detta material publiceras ber vi er säkerhetsställa att pris och artikelnummer tillhör flaskan på bilden.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.