Annons
Annons

Bra alkoholfria alternativ för alla tillfällen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Föregående
Nästa

Det är riktigt bra att det kommer fler och fler välsmakande viner som är alkoholfria. Detta gör att många har möjligheten att njuta gott vin trots att man har olika anledningar till att välja en dryck utan alkohol men njuta för en stund en trevlig dryck

. Vi har tittat närmare på fyra olika alternativ som vi anser står mycket högt i klass som just alkoholfritt. Va sägs om 

Jacob’s Creek UnVINED Riesling <0,5%, Jacob’s Creek UnVINED Rosé <0,5%, Jacob’s Creek UnVINED Shiraz <0,5%, Jacob’s Creek UnVINED Sparkling <0,5%. 

Men låt oss ta en titt på UnVined Sparkling och lite ord om denna först

Intresset för alkoholfria viner har ökat kraftigt i Sverige och i dryckesvärlden utforskas alkoholfria alternativ alltmer. Av de alkoholfria dryckerna som säljs så är ca 75% mousserande och i och med lanseringen av UnVined Sparkling så har nu Jacob’s Creeks ett komplett utbud, tillsammans med sitt befintliga röda, vita och rosévin.

”Vi är så glada att äntligen få välkomna UnVined Sparkling till Sverige! Detta lätta men smakrika vin är ett perfekt alkoholfritt alternativ både till vardag och fest. Fruktigheten gifter sig särskilt väl med sallader, fisk och skaldjur, men passar även utmärkt som festlig sällskapsdryck”

Karolina Järnblad, Brand Manager på Jacob’s Creek. Tweet

Vinet är framställt av de klassiska champagnedruvorna Chardonnay och Pinot Noir, och hemligheten med att göra ett bra alkoholfritt vin är att utgå från ett bra vin som sedan varsamt av-alkoholiseras. Vid tillverkning av detta vin har ”spinning cone” metoden används. Vinets fräscha smakpalett karaktäriseras av mogna citroner och rundas av med mjuka nyanser av rosenblad och tropiska frukter.

UnVined Sparkling

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Briljant och exemplarisk är drycken då den bjuder på friskheten från citron som är genomgående i drycken men som på höjden och som karaktäriserar drycken är sötma från de finaste tropiska frukterna som sakta fått mogna i solen. Detta är verkligen ett genuin bra hantverk av en sparkling, då du önskar ett bra alkoholfritt alternativ på festen. Passar också över hela spektrat av mat!

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

UnVINED Rosé

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

En rose som faktiskt behåller en klassisk rosekänsla vid konsumtion och som överraskar med en klassisk och god ton av hallon som rundas av och ger sötma från jordgubbar utan att bli för söt. Här är verkligen ett vin som kommer passa till kallskuret från påskbordet och som en välkomnstdryck. Perfekt att njuta innan maten.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 8X

UnVINED Shiraz

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Vilken fullträff. Ett vin så berikat med smakerna från mörkabär så som björnbär och samtidigt mycket fint och kryddigt och med undertoner från plommon kommer du att älska detta vin. Här är ett vin som du tar med dig genom påsklunchen till både kycklingrätter och kötträtter. Utsökt och mycket välbalanserat och fylligt upplever vi vinet som vi tror du kommer finna många olika sammanhang för.

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

UnVINED Riesling

Såhär tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Lätt att tycka om, lätt att förtära då vinet har friskhet och syran och har en ton av lime genomgående i sin smak. Vinet innehar en fin syra och vi tror att du avnjuter vinet absolut bäst tillsammans med den något kryddigare maten på påskbordet eller till generellt kryddiga rätter. Detta vin tror vi passar utmärkt exempelvis i sommar till grillat, ryckande het från grillen. Vinet möter upp smaken från chilin och ingefära förträffligt bra. Prova dig fram!

Av 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 8X

Om Pernod Ricard Sweden AB

Pernod Ricard Sweden AB är ett ledande vin- och spritföretag som, utöver sina egna produkter, representerar ett antal utvalda producenter. Absolut Vodka, Jameson Irish Whiskey, Beefeater Gin, Martell Cognac, Jacob’s Creek, Stoneleigh samt Perrier-Jouët och Mumm är några av de varumärken som ingår i den breda produktportföljen vilken utgör ett komplett sortiment för den svenska marknaden. Bolaget ingår i den franska Pernod Ricard koncernen, listad på CAC 40, med verksamhet i 85 länder och med fler än 19 000 medarbetare. Pernod Ricard Sweden främjar ansvarsfullt drickande och är medlem i European Forum for Responsible Drinking (EFRD).

För mer information gå till http://www.pernod-ricard-sweden.com

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.