Tallink Siljas nya Menu Nordic – en finstämd harmoni av säsongsbetonade skandinaviska smaker från trädgård och skog

Idag lanserar Tallink Silja en ny femrätters gourmetmeny, Menu Nordic, till glädje för alla matentusiaster som reser med bolagets fartyg till Tallinn eller Helsingfors.

Den nya Menu Nordic är skapad av köksmästaren Jonas Niklasson från fartyget Silja Symphony. Menyn fokuserar spännande smakkombinationer och närproducerade säsongsbetonade råvaror.

– Menyn är inspirerad av de fräscha nordiska råvaror som endast är tillgängliga från trädgård och skog under vår- och sommarsäsongen: maskros, nässlor, ramslök, rabarber, sparris och jordgubbar. Såsen till torsken är exempelvis smaksatt med maskrossirap som tillför en ljuvlig bittersöt smak, säger Jonas Niklasson, Chef de Cuisine på Silja Symphony.

– Den här menyn speglar verkligen mitt svenska kulinariska arv, och den väcker också fina minnen från min barndom. Kalvrätten på menyn är till exempel en twist på min mormors recept på kalvstek, som jag som barn avnjöt varje söndag hemma hos mina morföräldrar.

– Jag är otroligt stolt över den här menyn. Den är säsongsbetonad, rolig och genuint nordisk och jag hoppas att våra gäster kommer att uppskatta och njuta av den.

Femrättersmenyn Menu Nordic, tillgänglig i restaurang Bon Vivant ombord på fartygen Silja Serenade och Silja Symphony, och ombord på fartyget Baltic Queen i restaurang Gourmet, förnyas tre gånger om året och finns även i vegansk version. Till avsmakningsmenyn erbjuds ett vinpaket speciellt framtaget till denna meny av vår egen sommelier.

Menu Nordic är tillgänglig ombord fram till 13 september 2023.

 

MENU NORDIC 2023

• Råbiff på svenskt nötkött med fänkålsemulsion, picklad fänkål, gurka, senapsfrön, vaktelägg och löjrom

• Sotad och gravad fjällröding med blomkålspuré, senapsvinägrett smaksatt med kaffe, sallad på färskpotatis och friterad lök

• Ångkokt torskfilé och stekt kammussla med vitvinssås smaksatt med maskros, nässelpesto, tomat, maskroskapris och färskpotatis

• Ugnsstekt kalv med gräddig äppelcidersås, rökt sidfläsk, bakad potatis och pressad gurka

• Rabarberkräm med jordgubbsglass på yoghurt, inkokt rabarber och vaniljmaräng

MENY NORDISK VEGAN

• Grönsakscocktail med stekt marinerad tofu, avokado, sparris och senapsvinägrett smaksatt med kaffe

• Potatis- och tryffelkrokett med rostad grön sparris, blomkålspuré, hasselnötter och kallpressad rapsolja

• Terrine på sparris, blomkål, kikärter och gulbeta, grönsaksbuljong på rostade grönsaker och vitlök, solrosfrön och stekt lök

• Saltbakad spetskål glaserad med ramslökspesto, ragu på mungbönor, potatis och spenat, och krämig kantarellsås

• Rabarberkräm med jordgubbsglass på yoghurt, inkokt rabarber och vaniljmaräng

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.