Spektakulära Rummel uppdaterar sitt mat- och dryckeskoncept 

Restaurang Rummel, beläget i den dramatiska träpaviljongen i hjärtat av Hagastaden, genomgår en spännande förändring. Från mitten av augusti introduceras ett nytt mat- och dryckeskoncept som innebär en övergång från fine dining till ett modernt europeiskt brasserie, utan kompromisser på kvalitet eller hantverk. I spetsen för denna förändring står den välrenommerade kocken Gustaf Nathorst. 

Bakom Rummel står succékrögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson. Restaurangen som öppnande i mars 2023 har snabbt blivit en central mötesplats i den framväxande stadsdelen, med en modern meny som fokuserar på små rätter med stora smaker och sin stilfulla miljö. Nu utvecklar Rummel sitt utbud ytterligare genom att lansera både brunch, lunch och ett nytt kvällskoncept. 

  • Som en del av vår förnyelse kommer Rummel nu att erbjuda våra gäster både brunch och lunch, något vi tidigare inte haft. Lunchmenyn kommer att bestå av både ett à la carte-segment och två dagens lunch- alternativ, där ett alltid är vegetariskt, säger Gustaf Nathorst. 

En bidragande faktor till denna förändring är en ambition om att spegla det växande närområdet och samtidigt behålla visionen om att vara en självklar destination för mat- och dryckesupplevelser. Rummel vill fortsatt locka både boende i området, nyfikna stockholmare och matentusiaster från hela Sverige. Kärnan i Rummel kommer fortsatt att ha fokus på fint hantverk och råvaror i säsong.

  • Bruncherna kommer att ha ett klassiskt upplägg men med en twist på vårt sätt – vår ambition är att skapa en ”festligare brunch”-upplevelse med både musik och en välkomnande atmosfär där även dryck har en central plats, säger Robin Moderato.

Menyn, som influeras av det europeiska köket, kommer nu att erbjuda nya smakupplevelser och ett bredare urval av smårätter och större rätter, inklusive Rummels signaturrätter. Till detta finns även en omsorgsfullt utvald vinlista. 

Med på resan har Rummel sin nya köksmästare, Gustaf Nathorst, som har erfarenhet från några av Stockholms mest prestigefyllda restauranger, inklusive Operakällaren, Operabaren, Bakfickan & Stallmästaregården. Gustaf kommer sätta sin prägel på Rummels nya meny med fokus på moderna högkvalitativa rätter. 

  • Vi kommer att erbjuda en varierad meny som fortfarande håller en premiumstandard för att kunna attrahera både lokalbor och nya besökare. Kombinationen av mat, musik och puls är något vi brinner för, säger Christopher Ellertsson. 

De nya rätterna på menyn speglar Rummels ambition att erbjuda moderna tolkningar av klassiska europeiska smaker. Här kan gästerna njuta av en eldad och lättrökt fjällröding serverad med smörstekta kantareller, färsk mangold, en fyllig smörsås och aromatiska örter. För köttälskaren finns ankbröst, ackompanjerat av dragonemulsion, en smakrik potatismuffin, kål tillsammans med en rik madeirasky. Pastafantaster kan se fram emot Rummels egen variant av “Cacio e pepe 2.0”, där agnolotti fylls med krämig ricotta som toppas med svartpeppar och parmesan. Varje rätt är skapad för att ge en balanserad smakupplevelse med noggrant utvalda råvaror och stor finess.

Den stimmiga baren erbjuder gott om utrymme för spontana besök, oavsett om man vill njuta av en eftermiddagsöl, ett glas vin, en välbalanserad cocktail eller äta en rätt från dagens varierade barmeny. Rummel välkomnar gästerna till en livfull och härlig atmosfär, med mat och musik i fokus.

Rummel är belägen i en spektakulär paviljong i trä, signerad Henning Larsen arkitekter med en spännande form och ett modernt uttryck med en imponerade takhöjd på nästan nio meter. Byggnaden är 375 kvm och är belägen i mötet mellan
Norra Stationsgatan och Dalagatan. Rummel består av tre delar. En matsal med plats för 60 sittande gäster, en cocktailbar med 30 sittplatser samt en nedervåning med egen bar och chambre séparée för mer intima middagar. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.