Nours nypremiär

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

För ett år sedan öppnade Sayan Isaksson Nour på tredje våningen i Townhouse Nosh and Chow, men efter knappa två månader ändrades allt. Efter ett år av längtan och filande på nya rätter, uttryck och upplevelser är det äntligen dags att öppna upp igen. Nours nypremiär är den 29 oktober.

Nu ska Sayan äntligen få sprida ljus med sin matlagning igen. Nour betyder just ljus på arabiska. Restaurangen är döpt efter Sayans dotter då han vill ha en personlig anknytning. 

”Peppen är total!”  säger Sayan Isaksson.

Nyöppningen har med sig flera spännande nyheter där själva upplevelsen ska få ett mer konstnärligt uttryck men fortfarande med utgångspunkt i nordisk samtida matlagning med influenser från framförallt Japan. Råvarorna hämtas från Norden för att få till en mer hållbar matlagning, som är en given utgångspunkt för Sayan. Detta har han gemensamt med den nya köksmästaren Olle Broström. Han har arbetat med Paul Svensson i fyra år på Fotografiska, som är lite av en plantskola för hållbar gastronomi. Olle har även en guldmedalj från Culinary Olympics 2020 tillsammans med Juniorkocklandslaget. Han och Sayan har tidigare arbetat tillsammans på Esperanto.

”Det ska bli kul att få jobba tillsammans med Sayan igen och att få möjlighet att arbeta med hållbar gastronomi på hög nivå”, säger Olle Broström, köksmästare.

Inredningen är uppdaterad med naturliga materialval och ljusa toner. Allt för att ta tillvara på det naturliga ljuset i matsalen och vardagsrummet. Känslan när du besöker Nour ska fortsättningsvis vara som att komma hem till en bekant på middag.

Även glas och keramik är nytt och unikt. För keramiken är det ett samarbete med Joel Sandelius där en helt egen serie tas fram med inspiration av naturens färger och former. Glasblåsaren Jennie Olofsson, Glasstudion Big Pink, tar fram helt unika glasserier som helt klart kommer att ge utrymme för maten och drycken att skina. Ingen detalj lämnas oberörd för att skapa en upplevelse som gör intryck.

“Känslan i matsalen kommer vara en lyxig ”hemma hos” känsla och dryckesprogrammet går i samma tänk som maten, vilket är hållbart och nutida. Klassiska stilar och distrikt blandas med naturliga och nytänkande”, säger Sarah Karlsson, restaurangchef och sommelier.

Restaurangchef och sommelier Sarah Karlsson säkerställer ett omfamnande bemötande och en öppenhet om viner, där klassiska blandas med viner i naturlig stil. Sarah har arbetat för Danyel Couet och även varit restaurangchef för Klas Lindergs Portal.

Restaurangen och känslan är fri, varm, öppen, generös och stilren. En satt meny erbjuds som varierar efter säsong. Restaurang Nour har 26 sittplatser i matsalen och lokalen utgörs av flera rum på våningsplanet. Nour välkomnar dig på middag från och med den 29 oktober. Ta trapporna upp i Townhouse Nosh and Chow till dörren det står Nour på.

 

OM SAYAN ISAKSSON

Sayan Isaksson, utsedd till Kockarnas Kock, är en OS-belönad kock och stjärnkrögare. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor och varav en blivit utnämnd till Nordens bästa restaurang av Whiteguide. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer. Senast startade Sayan upp restaurangen Isaan’ på Berns tillsammans med Stureplansgruppen.

SAYANS TIDIGARE RESTAURANGER
Grundade Esperanto 2005 – Guide Michelin 2007
Grundade Råkultur 2009
Grundade Shibumi 2014
Grundade Imouto 2015 – Guide Michelin 2017
Grundade Isaan’ 2020

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.