I slutet av maj öppnar Restaurang Måsen längs med Södermälarstrand, utanför Münchenbryggeriet. 

I slutet av maj öppnar Restaurang Måsen längs med Södermälarstrand, utanför Münchenbryggeriet. Måsen blir en sommaroas med medelhavskänsla och kolgrillat på menyn. Bakom öppningen står duon bakom A Bowl & Plates.

Öppningen av ”Måsen” är planerad till slutet av maj. Paret, och de nyblivna föräldrarna Rima Ismail och Samir Kersh, som även driver populära ”A Bowl & Plates” på Blecktornsgränd vill att Måsen ska bli en Medelhavsoas mitt i Stockholm.

Idén till Måsen har fått sin inspiration av Samirs palestinska rötter och i synnerhet hans pappa Mohsen (som på svenska uttalas ”måsen”). I sin tur drev pappa Mohsen restaurangen ”El Nawres” som betyder just måsen. Här serverades färsk friterad eller grillad fisk, kolgrillat kött och Mezerätter med nybakat bröd.

Likt pappa Mohsens restaurang, kommer Måsen på Torkel Knutssonsgata 2 vara en mysig medelhavsoas med hängande lampor, olivträd och kolgrillat på menyn. Fokus kommer ligga på köttspett, grillad fisk, nybakat bröd och goda tillbehör.

 

– När vi växte upp, ville vi bevara smakerna och känslan från pappas restaurang vilket vi gjorde med grillkvällar i pappas trädgård. Det är precis den familjära, glada, goda och avslappnade känslan vi vill skapa på Måsen. Ett bord med god grillad mat och tillbehör som man delar på, grillade kotletter, friterade sardiner, baba ganoush på nygrillad aubergine och nyslungad sallad, berättar Samir Kersh, ägare och krögare på A Bowl n Plates samt Måsen.

Vinlistan kommer att vara varierad med både naturviner och klassiska viner. Måsen kommer dessutom att ha ett stort ölfokus, där man också kan göra ett pitstop under sommarpromenaden och svalka sig med en fruktig slush i solen.

– Under ett par tillfällen i sommar, kommer vi också köra helgrillade lamm och planen är att dessutom öppna upp för en riktigt härlig brunch på lördagar. Måsen ska vara så jä#&a gott! Det här blir ett stort steg för oss, men vi känner oss redo och vi vill skapa en otrolig sommarstämning med Stockholm som back drop, avslutar avslutar Samir.

Måsen öppnar på Torkel Knutssonsgata 2 i slutet på maj. Öppettider (stängd vid orimlig väderlek)

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.