Enjoy Bazaar och Stjärtilleriet lanserar Black Milk Gastro Bar i T-House   

Den Michelinbelönade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson öppnade under hösten sitt nya asiatiska restaurangkoncept Enjoy Bazaar i Humlegårdens fastighet T-House på Engelbrektsplan i Stockholm. Nu tar krögarna ytterligare ett steg i satsningen och lanserar, tillsammans med Stjärtilleriet, ’Black Milk Gastro Bar’ som från den 1 februari erbjuder Daniels tolkning av omakase till välsmakande drycker.  Black Milk Gastro Bar har öppet onsdag-lördag, med två sittningar kvällstid på Enjoy Bazaar.  

Enjoy Bazaar, intill lummiga Humlegården och endast ett stenkast från Stureplans puls, har krögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson lyckats skapa en spännande och aktuell miljö, där innovativa asiatiska rätter står i fokus på den breda menyn. Med starten den 1 februari kommer restaurangen att bjuda på en ny inriktning kvällstid, då krögarna har utvecklat en ny matupplevelse, Black Milk Gastro Bar. 

 

Tillsammans med cocktailbaren Stjärtilleriet, kommer man servera förstklassiga drycker till Daniels egen tolkning av modern omakase. Omakase betyder ’jag litar på dig’ på japanska, vilket innebär att Daniel utgår från dagens råvaror och skapar unika rätter varje dag. Från onsdag till lördag, erbjuds två sittningar per kväll, klockan 18.30 samt 20.00. Gästerna bjuds på 10-12 små rätter med passande drycker, komponerade och serverade av Stjärtilleriets barchef Hugo Örn. 

I den ständigt föränderliga och snabba världen vi lever i idag vill vi skapa något nytt och speciellt, där det får ta tid utan stress. Som ett resultat av pandemin och en orolig omvärld står vår bransch inför stora utmaningar, men det hindrar oss inte från att presentera nya gastronomiska upplevelser, säger Daniel Höglander.  

 Under pandemin startade Daniel och Niclas ’Black Milk Sushi’ (i Älvsjö), då de såg brister i utbudet av takeaway sushi. Black Milk Sushi blev väldigt populär och där föddes idéen om Enjoy Bazaar, som samlar ett stort urval av asiatisk snabbmat på plats i restaurangen och för takeaway. 

Vi har höga ambitioner i satsningen Black Milk Gastro Bar, som är ett sätt för oss att visa hur vi med mat, dryck, konst och passion kan skapa en unik och oförglömlig upplevelse. Stockholm har utsetts till gastronomisk huvudstad 2023 och vi vill bidra till att Sverige och Stockholm ska fortsätta vara en matdestination. Med Daniels version av en modern “omakase” siktar vi mot stjärnorna, avslutar Niclas Jönsson.

Vi är mycket glada över stjärnkrögarnas etablering i T-House. Enjoy Bazaar har mötts av fin respons, och vi ser fram emot att restaurangen nu även kommer att bjuda på ytterligare en ny typ av upplevelser under kvällstid. Det är en fantastisk byggnad och plats med ett av Stockholms bästa lägen vid Engelbrektsplan, dit många företag, besökare och närboende i området söker sig. Det är viktigare än någonsin att skapa intressanta sammanhang där människor vill vara och dit man vill återkomma. Föränderlighet och kvalitet är viktiga nyckelord och med denna nya satsning blir restaurangen, atmosfären och platsen än mer unik, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef Humlegården Fastigheter. 

Black Milk Gastro Bar och omakase-middagar öppnar onsdagen den 1 februari: 

Onsdag – lördag klockan 18.00 och 20.30. 

Om Enjoy Bazaar

Restaurangen på 260 kvm ligger i Humlegårdens fastighet T-House, har två våningar och till våren öppnas en generös uteservering i parken. I utformningen har designbyrån Interesting Times Gang tagit tillvara på lokalens karaktär och samtidigt adderat en modernitet och hög designfaktor genom specialritad inredning som känns varm, ombonad och mycket modern med en asiatisk twist. Bland annat har designbyrån gjort 3D-printade stolar av återvunna fisknät och träfibrer, Kelp Chair, designade speciellt för Enjoy Bazaar. Interiören har skapats tillsammans med Stora Enso, som också utvecklar återvinningsbara produkter.   

Ghost Kitchen har samma öppettider som restaurangen.

 

Enjoy Bazaar, Engelbrektsgatan 3, Stockholm – öppettider:


Måndag-tisdag klockan 11.30-20.00

Onsdag-fredag klockan 12.00-22.00

Lördag klockan 12.00-22.00

Söndag klockan 12.00-22.00

Om krögarna
Sedan 2015 driver Daniel Höglander och Niclas Jönsson den tvåstjärniga Michelinkrogen Aloë i Långbro. I samma fastighet driver de även Rinos Bodega som är en enklare restaurang med vällagad folklig cusine. I juni 2020 öppnade duon Black Milk Sushi i Älvsjö som blev en succé och deras tolkning av sushi hyllades av matkritiker. De driver även restaurangerna på boutiquehotellet Villa Dagmar som öppnade våren 2021.

 

Om Sjärtilleriet

Cocktailbaren Stjärtilleriet är en del av restaurang Artilleriet, på Östermalm i Stockholm, och levererar goda cocktails signerade barchefen Hugo Örn.  De kallar sig själva för Östermalms oallvarligaste cocktailbar och drinkmenyn är något utöver det vanliga. https://stjartilleriet.se/

Om Humlegården

Humlegården Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar främst kontorsfastigheter i Stockholmsregionen. Bolaget har 82 anställda och äger 59 fastigheter till ett värde om 40,6 miljarder kronor (30 juni 2022). På Humlegården strävar man efter att utveckla hållbara och attraktiva arbets- och stadsmiljöer, som skapas genom en aktiv fastighetsförvaltning och utvecklingsprojekt bestående av nyproduktion samt utveckling av befintliga fastigheter. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.