En smakresa till Sicilien

I februari bjuder L’Avventura sina gäster på en smakresa till Sicilien, en ö känd för sina vibrerande citrusodlingar, rika matkultur och Marsalavinets värme. Med en personlig koppling till ön står kökschef Laura Marino i centrum för månadens tema.
”Sicilien ligger mig nära hjärtat. Min familj är från Palermo, och varje sommar återvänder vi dit. Temat blir en hyllning till de smaker och traditioner jag vuxit upp med, där varje rätt bär på en bit av öns själ,” berättar Laura.
 
Sicilien är Medelhavets största ö och en smältdegel av kulturer, vilket speglas i dess matkultur. Här möts italienska, arabiska och spanska influenser i rätter som caponata, busiatepasta och de ikoniska cannoli. Ön är känd för sina solmogna citrusfrukter, Marsalavin och färska skaldjur, där varje måltid berättar en historia om tradition och passion.
 
Utöver den ordinarie menyn serveras ett antal klassiska sicilianska smaker. Menyn som serveras:
 
Orange & fennel
Blodapelsinsallad med fänkål, Pantelleriakapris & olivolja
Caponata
Caponata med rostat bröd, basilika & pecorinoost
Busiate con pesto di pistacchio
Busiatepasta med pistage- & zucchinipesto och rödräkor
Cannoli
Pistage, ricotta & choklad
Under hela februari kan du uppleva Sicilien på tallriken, där tradition och passion möts i ett personligt uttryck som speglar Lauras kärlek till ön. Boka ditt bord i tid.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.