Brunch & Baijiu på Restaurant Fei – tar in stjärnkocken Erik Videgård för gästspel

Under hösten öppnades dörrarna för Fei – restaurangen med ambition att erbjuda Nordens främsta kinesiska matupplevelse med inspirationen, traditionen och metoderna hämtade från tre av de åtta kinesiska köken. Nu bjuder restaurangen in Sveriges egen Mr. Sichuan – Erik Videgård för ett gästspel.

Brunch & Baijiu är namnet på top floor-restaurangen Fei’s brunch där en genuin kinesisk upplevelse erbjuds med Göteborgs Skyline som backdrop.

Av de åtta kinesiska köken läggs tonvikten vid tre, Sichuanköket, ett av de mest berömda köken i världen, där chili och röd peppar, ingefära och jästa sojabönor skapar mångsidiga och smakfulla rätter. Shangdongköket som karaktäriseras av friska och krispiga smaker. Och Guangdongköket, även känt som det kantonesiska köket, där råvarornas naturliga smaker står i fokus och tillagningsmetoden är varsam och kryddningen sparsam.

På menyn finns rätter som Char Siu pork, Mapo Tofu och Kung Pao Chicken och Erik Videgård kommer även servera sina signaturrätter från Sichuan direkt vid bordet från sin vagn.

  • Äntligen! Nu får jag göra en kinesisk brunch. Det här är en dröm jag haft länge och längtat efter att göra som nu uppfylls! Fantastiska kinesiska rätter och mina egna specialitéer serverade som brunch så gästerna kan prova massor av rätter. Det blir inte bättre än så här, säger Erik Videgård.

Till brunchen kommer Mr Baijiu, Ludvig Sääf, servera den ultimata drycken till Kinas mat, världens mest sålda sprit: baijiu!

  • För att uppleva kinesisk mat på riktigt behöver man dricka kinesisk dryck till. Baijiu är en vit sprit som är lika viktig för matupplevelsen som för stämningen. Det känns roligt att få introducera denna uråldriga tradition för en ny publik, säger Ludvig Sääf.

I te-rummet Oolong Alley serveras kungfu-te, tebryggningens Rolls Royce- te på riktigt! Inte att missa.

Erik Videgårds gästspel på Restaurant Fei äger rum lördag 26 november mellan 11:30-16:00.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.