Frisk twist på cocktail-klassikern Penicillin

Värmen är äntligen här och det är dags för välkomponerade drinkar i gott sällskap! Tamnavulin hyllar denna ljusa årstid genom att erbjuda en somrig variant av klassikern Penicillin på Tamnavulin Sherry Cask – Sveriges mest sålda single malt whisky. Här skapas en förnyad smakupplevelse där den rökiga undertonen byts ut mot en smakrik fruktighet. Resultatet blir en uppfriskande och lyxig drink som passar sommarens alla festligheter och smaklökar. 
 
Drinken Penicillin, skapad av bartendern Sam Ross på Milk & Honey-baren i New York, tar sitt namn från huskurer mot förkylningar, och erbjuder en smakupplevelse som liknar en Whisky sour. Med sommarens ankomst och avskedet av vinterns förkylningar, väljer vi att använda vår Sherry Cask som bas för att förvandla Penicillins populära smakprofil till sommarens absolut godaste drink. Tamnavulin Sherry Cask, känd för sin rika fruktighet, kombinerat med citron, ingefära och honung, skapar en välbalanserad och lyxig drink där varje ingrediens kompletterar varandra. Vår twist på Penicillin bjuder på en touch av lyx som passar för sommarens alla tillfällen; fördrinken innan lördagsmiddagen i trädgården, en drink efter maten när man är sugen på något friskt eller vid midsommarbordet för att höja feststämningen. 
 
Ingredienser:
5 cl Tamnavulin Sherry Cask
2,5 cl citronjuice
1 cl ingefärsjuice
2 cl flytande honung
 
Gör så här:
Häll alla ingredienser utom whiskyn i en shaker och fyll upp med is. Skaka tills väl kylt, sila sedan upp i ett lågt glas med is. Häll försiktigt någon centiliter Tamnavulin Sherry Cask whisky ovanpå. Ta en citronzest och twista över, lägg den slutligen ner i drinken.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.