Tina Hellstadius ny vd för Compass Group Sverige

Den 14 augusti tillträder Tina Hellstadius som ny vd för Compass Group Sverige. Hon har en lång erfarenhet inom bland annat FM-branschen och kommer närmast från rollen som vd för Lassila & Tikanoja.

Compass Group har under de senaste åren befunnit sig i en intensiv tillväxtfas på den svenska marknaden inom måltidsupplevelser och supporttjänster. Företaget har idag cirka 2700 medarbetare och omsätter årligen 3 miljarder SEK i Sverige. Tina Hellstadius tillträder som ny vd efter sommaren. Hon har en lång bakgrund av ledande roller inom Facility Management från Lassila & Tikanoja och SOL Facility Services men också andra affärsdrivande funktioner inom bland annat Telia, LRF och Scania.

– Vi är övertygade om att Tina Hellstadius kommer att bli en stor tillgång för Compass Group i Sverige. Hon har förutom en gedigen erfarenhet också en modern syn på ledarskap och att leda i förändring vilket också är viktigt för att ta nästa steg i att stärka vår position på den svenska marknaden, säger Zanne Burø, Managing Director Compass Group Northern Europe.

Tina Hellstadius är 49 år och utbildad ingenjör från KTH men har även byggt på med studier i Executive Management från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag ser med glädje fram emot att få bli en del av Compass Group efter sommaren. Det är ett spännande företag med stor bredd och kompetens som verkar i många olika sektorer i samhället vilket tilltalar mig. Jag tror på ett öppet och transparent företagsklimat som bidrar till att medarbetarna vågar tänka nytt, då finns möjlighet att utveckla såväl individer som kundens affär, säger Tina Hellstadius.

Zanne Burø fortsätter som interim vd fram tills att Tina Hellstadius tillträder sin tjänst den 14 augusti.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.