Upplev konst på ett nytt sätt på Köpenhamns nya interaktiva museum

”Se men inte röra” – detta får barn ofta höra av sina föräldrar under museibesök, men på nyöppnade IKONO i hjärtat av Danmarks huvudstad uppmuntras man att göra just det. Från och med idag kan besökare uppleva en kreativ resa genom 12 interaktiva utställningsrum på IKONO.

Om du är ute efter en ny och unik upplevelse i vårt danska grannland, är tiden nu kommen. Idag, torsdagen den 4 juli, öppnar nämligen den spanska museikedjan IKONO sitt sjätte museum i världen, på Frederiksborggade 5 i centrala Köpenhamn. Här kombineras konst och lek genom kreativitet och interaktiva upplevelser som besökarna själva är med och skapar.

Vi är mycket glada över att få öppna portarna till IKONO i Köpenhamn, vilket blir vårt sjätte museum. Genom vår verksamhet vill vi främja nästa kreativa renässans genom att sätta människor i centrum för upplevelsen istället för att bara vara passiva observatörer. Vi är övertygade om att Köpenhamn är den perfekta platsen för att släppa loss kreativiteten“, säger Fernando Pastor, medgrundare och VD för IKONO.

Upplev, känn och skapa. Det innovativa museet består av 12 unika rum fulla av färg och olika konstupplevelser, vart och ett med en ny aktivitet. Oavsett om det handlar om att kasta sig i ett bollhav, kämpa om rekordet på spelmaskinerna i retroarkaden eller ta sig igenom den upplysta labyrinten, formar besökarna sin egen upplevelse med sin egen kreativitet. Liten som stor, här kan alla släppa loss och ha kul.

Gratis inträde för de 100 första

För att fira öppningen av IKONO i Köpenhamn bjuder man de första 100 besökarna på fredagen den 5 juli från kl. 16.30 på fri entré. Andra nyfikna besökare kan glädjas åt halva entrépriset under hela dagen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.