Lista över några av de hotell som har haft mest mord på hotellen i modern tid.

Det är ovanligt att hotell runt om i världen blir platsen för våldsdåd och mord, men det händer ibland. Här är en lista över några av de hotell som har haft mest mord på hotellen i modern tid.

Hotel Cecil, Los Angeles, USA 

Detta hotell har en lång och mörk historia som sträcker sig tillbaka till 1920-talet. Hotellet har varit platsen för flera mord och självmord, och är mest känt för den mystiska dödsfallet av Elisa Lam 2013, som hittades död i en vattentank på taket av hotellet.

Detta har hänt

Elisa Lam var en ung kvinna från Vancouver, Kanada, som hittades död i en vattentank på taket av hotellet Cecil i Los Angeles, Kalifornien den 19 februari 2013. Hennes död har varit föremål för spekulation och konspirationsteorier.

Enligt utredarna var det troligt att Elisa Lam drabbades av en psykotisk episod som ledde till hennes död. Under tiden på hotellet uppvisade hon beteenden som var ovanliga och bisarra, såsom att prata med sig själv, gömma sig i hissen och göra konstiga gester. Detta fångades på övervakningskameror på hotellet och gjorde att hennes försvinnande blev en stor nyhet.

Efter en omfattande sökinsats hittades hennes kropp i en av hotellets vattentankar på taket. Polisutredningen av hennes död visade inga tecken på brott eller att någon annan var inblandad i hennes död. Utredarna tror att hon kan ha tagit sig upp på taket själv och sedan av någon anledning klättrat ner i vattentanken där hon drunknade.

Elisa Lams död har dock fortsatt att fascinera människor världen över, och händelsen har inspirerat böcker, dokumentärer och konspirationsteorier om vad som verkligen hände med henne. Trots att utredarna inte hittade några bevis på brott eller annan inblandning i hennes död finns det fortfarande många frågor kring händelsen som förblir obesvarade.

The Oriental, Bangkok, Thailand

 

Detta lyxhotell har varit platsen för flera mord och självmord under åren. Det mest kända fallet är mordet på Jim Thompson, en amerikansk entreprenör som bodde på hotellet och försvann spårlöst 1967.

The Savoy, London, Storbritannien: Detta historiska hotell har varit platsen för flera mord och självmord genom åren. Det mest kända fallet är mordet på löjtnant William Gordon

Detta har hänt

Jim Thompson var en amerikansk entreprenör och konstnär som var känd för sina insatser för att återuppliva thailändsk silkesindustri och för att ha samlat på sig en av de största privata samlingarna av thailändsk konst och antikviteter. Han försvann spårlöst den 26 mars 1967 när han var på semester i Malaysia.

Thompson hade checkat in på The Oriental, Bangkok, ett lyxhotell i Bangkok, Thailand, där han var en vanlig gäst. På eftermiddagen den 26 mars 1967 var han på en kort promenad runt hotellet och försvann sedan spårlöst. Efter flera dagars sökande av hundratals personer, inklusive militär personal och lokalbefolkning, hittades inga spår av honom.

Efter hans försvinnande gjordes en omfattande sökinsats som involverade polis, militär och civila medarbetare. Trots detta hittades inga spår efter honom. Många teorier har föreslagits om vad som kan ha hänt med honom, inklusive att han kan ha blivit kidnappad, mördat eller att han helt enkelt försvann på egen hand.

Än idag, mer än 50 år efter hans försvinnande, är Jim Thompsons öde fortfarande en gåta och det finns inga bevis eller konkreta ledtrådar som skulle kunna förklara vad som hände med honom. Hans försvinnande är en av de mest kända mysterierna i Thailands historia, och har inspirerat böcker, filmer och dokumentärer om hans liv och försvinnande.

The Savoy, London, Storbritannien 

Detta historiska hotell har varit platsen för flera mord och självmord genom åren. Det mest kända fallet är mordet på löjtnant William Gordon

Detta har hänt

William Gordon var en amerikansk finansman som hittades död på The Savoy Hotel i London den 12 september 1965. Hans död har varit föremål för spekulation och konspirationsteorier.

Gordon var en framgångsrik finansman som hade arbetat för flera olika finansbolag i USA och Europa. Han hade checkat in på The Savoy Hotel i London för en affärsresa, men hittades död i sitt hotellrum på natten den 12 september 1965.

Enligt polisrapporten hade Gordon tagit en överdos av sömntabletter och alkohol, vilket ledde till hans död. Det fanns inga tecken på brott eller annan inblandning i hans död.

Men det har funnits många konspirationsteorier och spekulationer om vad som verkligen hände med William Gordon. En av teorierna är att han mördades av CIA, som han arbetade för under sin tid i Tyskland. Det finns också teorier om att han mördades av Sovjetunionen, som han hade kontakt med under sin tid i Europa.

Men trots alla spekulationer och teorier har det inte funnits några bevis som stödjer dessa påståenden. Polisrapporten om hans död anses fortfarande vara det mest trovärdiga dokumentet om vad som hände med William Gordon på The Savoy Hotel i London.

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.