Keramiker från Brännland inleder samarbete med Västerbottensost®

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Alster från keramikern Terese Ryndal från Brännland utanför Umeå har på senare tid börjat synas runt om i Sverige sedan hon tagit fram en serie keramik speciellt för varumärket Västerbottensost. Med van hand har fat, skålar, pajformar och ostbrickor formats för att lyfta fram det bästa på tallriken, oavsett om det är en bit Västerbottensost eller en härlig middagsrätt.

-Jag tänker mig att det finns flera likheter mellan att vara keramiker och att vara ostmästare. Det krävs ständig uppmärksamhet och en rejäl portion tålamod för att nå riktigt bra resultat, säger keramikern Terese Ryndal med ett leende.

 

I den lilla ateljén har drejskivan gått varm när alstren formats, torkats, glaserats och bränts. För att sedan, precis som osten, få ett sigill stämplat på sig. Keramiken har redan börjat användas vid matfotograferingar och syns nu på sociala media, i recept och på annonser.

-Vi är jättenöjda med de alster Terese tagit fram för oss och märker redan att våra följare uppmärksammar dem. Att ett urval av keramiken nu kommer ut till försäljning känns väldigt roligt, säger Lina Jonsson Product & Relationships Manager för Västerbottensost.

Att Västerbottensost väljer att starta upp ett samarbete med en hantverkare är något helt nytt. Samarbetet är det första i sitt slag där Västerbottensost väljer att lyfta fram den hantverkstradition som finns omkring oss, oavsett om det gäller hur man ystar en riktigt unik ost eller som i det här fallet, skapar keramik.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.