Green Butcher flyttar in hos Folkparken

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den 15 april flyttar nystartade Matbolaget Green Butcher in i Folkparkens grillkiosk på Sveavägen i Stockholm. Matbolaget Green Butcher utvecklar snabbmat på svenska grönsaker och samarbetet med Folkparken blir deras första egna restaurang. På menyn finns burgare på rödbetsfärs, sallad på rödbetsfalafel och den indiska soppan Mulligatawny.

Folkparken drog igång under hösten 2019 med restaurang, bar och grillkiosk och blev snabbt en succé. Nu flyttar Green Butcher in i grillkiosken som hållit stängd över vintern på grund av pandemin. Matbolaget Green Butcher utvecklar vegansk plantbaserad snabbmat gjord på svenska grönsaker från Västgötaslätten. För produktutvecklingen står kocken Jon Birgne som även är delägare i Trädgården samt hjärnan bakom den vegetariska restaurangen Växthuset.

– Vi saknade god vegetarisk snabbmat gjord på riktiga grönsaker istället för låtsaskött och soja. Därför har vi bland annat utvecklat en helt egen vegansk färs på svensk rödbeta, gulärt och havreris som verkligen fungerar smakmässigt, säger Jon Birgne, en av grundarna till Green Butcher. Genom Folkparken kan vi nu öppna vår första egna restaurang vilket är ett viktigt steg för vår fortsatta expansion.

Green Butcher serverar till att börja med två olika burgare gjorda på den egenframtagna rödbetsfärsen. De kommer med rostad majskräm, vegansk ost och hemmagjord pickles respektive vegansk majonnäs, ost samt rödkålssallad. På menyn finns även sallad med rödbetsfalafel, krispigt grönt samt kräm på mungböna och gräslöksdressing. Varje dag finns även en indisk soppa baserad på röda linser som serveras med ett helveganskt vitlöksbröd.

– Green Butcher ligger rätt i tiden och är ett bra komplement till vår egen meny från rökskåpet och kolgrillen inne på Folkparken. Samtidigt delar vi synen att det ska vara lekfullt, enkelt och opretentiöst att besöka oss, säger Magnus Bergh som är en av grundarna bakom Folkparken. Samarbetet med Green Butcher är en av flera nya satsningar på Folkparken inför slutet på pandemin.

Restaurang Green Butcher öppnar 15 april på Sveavägen 53 och erbjuder främst take-away.
Måndag – torsdag 11.00 – 15.00
Fredag – Lördag 11.00 – 21.00 (20.30) tills att pandemirestriktionerna lättar.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.