Bussterminal blir fransk boulerestaurang

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I mitten på maj öppnar nya Boulebar Haga i den tidigare flygbussterminalen från 1963 vid Brunnsviken i Hagaparken. Det blir en levande mötesplats på närmare tvåtusen kvadratmeter med sydfransk bistro, barer, uteservering och boulebanor med underbar utsikt över parken och vattnet.

Under nästan fyrtio år gick flygbussarna till Arlanda från Hagaterminalen vid Stockholms norra infart. Efter en totalrenovering av byggnaden öppnade år 2000 restaurangen Haga Forum som hyllades för sin minimalistiska design inspirerad av arkitekten Mies Van de Rohe. Under våren byter den stora glaspaviljongen nu återigen skepnad och blir en livfull fransk parkrestaurang med 14 boulebanor.

–Vi är överförtjusta i i huset och det här är något av ett drömprojekt med dess läge mitt i gränslandet mellan staden, vattnet och den grönskande parken. När jag började spela boule för trettio år sedan hängde vi på Stallis boulebanor precis här i Hagaparken. Nu ska vi dela glädjen med våra gäster i en av Stockholms vackraste byggnader, säger Henrik Kruse som är grundare av Boulebar.

Runt om Boulebar Haga sker en enorm stadsförvandling då trafiken i Norrtull ska byggas över med nya Hagastaden. Projektet binder ihop innerstaden med Solna och Hagaparken genom byggnader och grönskande gångstråk. Redan nu är läget i parken en avkopplande oas med gång- och cykelavstånd från både Solna och city.

– Intresset för att besöka Stockholms grönområden har ökat rejält under pandemin. Genom Boulebar Haga skapar vi en luftig mötesplats i nationalstadsparken där allt från boulenördar, vänner, flanörer och kollegor kan träffas. Oavsett om det handlar om ett parti boule, en kaffe, ett glas vin och smårätter eller en helkväll i vår sydfranska bistro, säger Paulina Ek som är stockholmschef för Boulebar.

Boulebar började med att ett gäng tågluffande vänner upptäckte boule i en park i södra Europa. Vid hemkomsten startade de bouleklubben Grönbrallan som sedan mynnade ut i Boulebar. Idag finns Boulebar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Nya Boulebar Haga öppnar i mitten på maj och kommer att hålla öppet sju dagar i veckan med få undantag.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.