Viking Line lanserar kryssningar till Österlen i sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I sommar erbjuder Viking Line för första gången Österlenkryssningar från Stockholm. På grund av rådande danska pandemirestriktioner byter rederiet ut Bornholm mot Österlen på två av sina sedan tidigare inplanerade Östersjökryssningar. Kryssningarna som kombinerar destinationerna Ystad och Visby avgår den 6 och 20 juni med biljettsläpp idag den 14 maj 2021.

Viking Lines populära fartyg Viking Cinderella kryssar normalt dagligen mellan Stockholm och Mariehamn. Under pandemin har fartyget endast kunnat trafikera periodvis och då med hälften av sin normala resenärskapacitet för att garantera social distansering. Samtidigt är intresset för att kryssa stort och många längtar efter avkoppling till havs.

– Inför sommaren har vi planerat för flera spännande Östersjödestinationer såsom Höga Kusten och Gotland och bokningstrycket har varit högt med flera utsålda avgångar. På grund av Danmarks pandemirestriktioner väljer vi nu att styra om sommarens första två tilltänkta kryssningar till Bornholm, så att resenärerna i stället får upptäcka underbara Ystad och Österlen. Kryssningsupplägget är i övrigt likadant som tidigare, med en dag på Österlen och en dag på Gotland. I Ystad kan man upptäcka omgivningarna på egen hand, följa med på en smakresa på Karl Fredriks Österlen, eller ägna sig åt mysryslig spänning i Kurt Wallanders fotspår, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Sommarens specialkryssningar till Österlen går från Stockholm via Mariehamn med en dag i Ystad och en dag i Visby. Kryssningarna avgår kl. 16.00 från Stadsgårdskajen i Stockholm den 6 juni och 20 juni. Prisexempel 2 198 kr/person inklusive hytt och tre middagar ombord.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.