Scandic Norra Bantorget får ny kostym

Scandic har tillsammans med Fastighetsaktiebolagets Folkets Hus i Stockholm kommit överens om ett nytt 15-årigt hyresavtal för Scandic Norra Bantorget i centrala Stockholm. I samband med det nya avtalet kommer hotellet, med start den 1 december 2022, totalrenoveras för att skapa en modern hotellupplevelse för nya och återkommande gäster. Hotellet återöppnas i ny kostym under hösten 2024 med cirka 25 nya hotellrum och en återcertifierad, Svanenmärkt hotelldrift enligt Svanens nya, tuffa kriterier.

Scandic Norra Bantorget är ett av bolagets trotjänare i Stockholm och ett uppskattat hotell av både affärs- och fritidsresenärer genom sitt nära läge till sevärdheter och Stockholm Centralstation. Kvarteret som huserar Scandic Norra Bantorget kommer under de närmsta två åren att genomgå moderniseringar. Genom det nya hyresavtalet har fastighetsägaren Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm och Scandic kommit överens om att Scandic Norra Bantorget ska totalrenoveras, en viktig byggsten för att bidra till kvartersutvecklingen.

– Det är mycket glädjande att vi fortsätter utvecklingen av vår befintliga hotellportfölj i syfte att säkerställa en fantastisk hotellupplevelse för alla våra gäster under många år framöver. Jag övertygad om att det nya kvarteret även i framtiden kommer att locka stockholmare och tillresta besökare till ett modernt hotell som har kommunikations- och kongressmöjligheter inom ett par stenkasts avstånd, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

– Vi är mycket glada att vi kunnat teckna ett nytt hyresavtal med Scandic Hotels och fortsätta vårt fina samarbete med Scandic. Hotellet som har ett centralt läge vid Norra Bantorget kommer efter ombyggnationen att vara mycket konkurrenskraftigt och kunna erbjuda en förbättrad gästupplevelse. Bland annat så tillför vi 7 nya stora dubbelrum på plan 14 med fantastisk utsikt över södra Stockholm, säger Lars Sandberg, VD Fastighetsaktiebolaget Folkets Hus i Stockholm.

Scandic Norra Bantorget kommer att inredas med Room Collection som är Scandics egendesignade rumskoncept. Hotellrummen byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkande där delar av rumsinredningen är miljöcertifierad eller tillverkad av återvunnet material med en livslängd på upp till 15 år. Hotelldriften återcertifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier som lanserades i december 2021. Miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn ligger till grund för certifieringen.

Scandic Norra Bantorget stänger den 1 december för totalrenovering och återöppnar igen i ny kostym under hösten 2024 där några av nyheterna är:

  • Hotellet utökas med cirka 25 nya rum
  • Ny restaurang, lobby och reception
  • Nytt gym för hotellgäster
  • Återcertifierad, Svanenmärkt hotelldrift enligt Svanens nya, tuffa kriterier.
  • Room Collection, hotellrum som byggs med inspiration från ett cirkulärt tänkande

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.