Radisson Blu Hotel Metropol har skapat Sveriges bästa hotellfrukost som á la carte

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Några som sällan vilar på att ta till sig nya möjligheter är Radisson Blu Hotel Metropol. 2021 spås bli året där frukostintresset exploderar, dels genom take-away men även som ett sätt att i mindre sällskap och på ett säkert sätt träffas.

– Vi vill vara Sveriges bästa hotellfrukost. För att kunna bli det har vi dels som första hotell i Helsingborg börjat sälja hotellrum med eller utan frukost, gjort om hela bufféupplevelsen och dessutom adderat en inkluderad á la carte meny designad Daniel Andersson, säger Michael Lundin, General Manager på Radisson Blu Hotel Metropol.

Med ledorden #extraallt strävar hotellet alltid efter att skapa extraordinära gästupplevelser och bidra stort till “value for money”. På á la carte menyn hittar gästerna nu läckerheter som ägg benedict, amerikanska pannkakor, smoothie bowls, avokadosmörgås och belgiska våfflor. Rätterna tillagas á la minute av egen frukostkock. 

– Visst frukosten kommer kosta 219 kronor per person för externa gäster men vårt mål är att ge fantastiskt value for money även för den prislappen. Ett morgonmöte med riktiga kockar i höga hattar som presterar härliga á la carte rätter i en fräsch miljö ger bättre förutsättningar för en fantastisk dag, säger Michael.

Människors möteskultur och resande har delvis börjat att finna nya mönster och branschen börjar se att den transformeras. eller snarare kompletteras, till något nytt. Gäster som besöker hotellet är likväl från den egna kommunen och restaurangen Nelly’s Food Etc får nu mer än någonsin axla rollen för trygga upplevelser i form av mitt-i-veckan-middagar, frukostmöten och helgutflykter. 

– Vi behöver och skall träffas och gör vi det mer sällan så måste vi göra de gångerna till större upplevelser. Samtidigt som vi begränsar antalet hotellgäster som kan äta frukost så välkomnar vi gäster utifrån. Det ger dig som gäst en välmöjlighet och om det är något 2020 lärt oss så är det att vi måste begränsa antalet gäster. Borta är köer till tråkiga bufféer. Länge leve valfriheten. 

Kan en powersmoothie eller en amerikansk pannkaka tillagad live av en kock medföra en bättre dag? Jag tror det, avslutar Michael Lundin. 

 En kort intervju med Hotel Manger Hanna Johansson

Ni uttrycker er att ni vill vara Sveriges bästa hotellfrukost. Berätta mer kring detta…

-Våra affärsresenärer har sedan länge efterfrågat möjligheten till att boka Room only då dessa gäster som regel reser tidigt.

-Vi strävar alltid efter att skapa extra ordinära upplevelser för våra gäster. I den andan så   har vi utvecklat vår meny, tagit till oss av gästernas feedback över tid samt uppdaterar menyn kontinuerligt.

Vad erbjuder ni era frukostgäster

-Genom kontinuerlig utveckling och vår lyhörda approach till gästens önskemål och feedback så skapas ”value for money”

Vi erbjuder en två delad näringsrik frukost. Där man såväl har buffé som à la carte. Dessa är i sin tur uppdelade i varma/kalla/nytänkande frukosträtter ämnade att passa alla, var och en för sig eller i kombination.

Kan du berätta och utveckla för oss lite kring á la carte rätterna som ni serverar.

 -À la carterätterna är de som vi kontinuerligt lägger mest energi på att utveckla efter gästens önskemål och behov. Här hittar du allt ifrån en klassiker som amerikanska pannkakor med en twist till en uppiggande Smoothie bowl.

Vi anser att à la cartemenyn är den mest dynamiska delen av vår frukost, då buffén innehåller extra allt av det våra gäster förväntar av en klassisk hotellbuffé. Ledorden för à la cartemenyn är lyhört, kreativt och genuint.

Vad anser du är absolut bästa med denna satsning?

 -Det bästa med denna satsning är att med kärlek anpassa frukosten till det våra gäster önskar och älskar. Vad vore vi utan våra gäster?

Som en bonus så får våra kockar, sous-chef och inte minst kökschef bejaka sina kreativa sidor även under frukosten.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.