Nu expanderar Stockholm Meeting Selection sin verksamhet med ytterligare ett slott – Lejondals Slott

Stockholm Meeting Selection utökar nu sin verksamhet ytterligare och förvärvar driften av Lejondals Slott. Slottet är beläget vid Lejondalssjön i Bro och är en weekend- och mötesdestination med stor utvecklingspotential. Stockholm Meeting Selection driver sedan tidigare 9 destinationer i Stockholmsområdet.

Efter pandemin är det nu dags att blicka framåt och göra ytterligare nya satsningar, varav förvärvet av Lejondals Slott är ett steg i vår ambition att fortsätta utveckla vår verksamhet. Lejondals Slott är ett väldigt fint slott och passar perfekt in i vårt utbud av hotell- och restaurangupplevelser. Detta är också ett styrkebesked för Stockholm Meeting Selection efter denna långa tid av pandemi med all utmaning och ansträngning som det har inneburit. Det är också tack vare medarbetarnas kämpaglöd, uthållighet, flexibilitet, vilja att förändra och förbättra som vi nu har möjligheten att ta ytterligare steg i vår utveckling och framfart, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection.

Fastigheten förvärvas av Manor House Estate AB som blir delägare tillsammans i ett ägarkonsortium med tillträde den 1 september. Säljande part är Chinax Gruppen.

-Jag kom i kontakt med Lejondals Slott redan 1986 då jag i mitt tidigare bolag, Svensk Inredning, genomförde ett inredningsuppdrag på slottet. En inledande diskussion med nuvarande ägare av Lejondals Slott påbörjades redan innan pandemin och jag är nu väldigt glad för att vi har landat i en överenskommelse, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Manor House Estate AB.

Lejondals Slott är beläget vid Lejondalssjön i Bro och är ett av Sveriges yngsta slott. Slottet stod färdigt 1892, och uppfördes av friherrinnan Louise De Geer. Slottet har 102 hotellrum, 20 mötesrum, utomhusjacuzzi, bubbelpooler samt bastu. I köpet ingår även en herrgårdsbyggnad som har en stor utvecklingspotential. Nu är planen att skapa en helt unik destination, vilket möjliggörs med slottets fantastiska förutsättningar och läge.

-Jag fick en gång en fråga, om vilket slott jag inte äger som jag tycker är vackrast? Jag svarade då Lejondals Slott, säger Torbjörn vidare.

-Vår ambition är att skapa en helt ny tidsepok i modern anda för Lejondals Slott, säger Maria Norberg, VD för Stockholm Meeting Selection.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.