Nordic Choice Hotels lanserar hälsosam och klimatsmart meny

Nu lanserar Nordic Choice Hotels en meny som baseras på den omtalade EAT Lancet-rapporten som publicerades tidigare i år. Rapporten bygger på ett hälsosamt och hållbart livsmedelssystem och är den första vetenskapliga sammanställningen av vilken mat som är bra för både människors hälsa och för planeten.

– Vi vill göra det lätt för de som vill äta hälsosamt och klimatsmart att göra det. Genom att välja någon av våra EAT-märkta rätter kan våra gäster vara säkra på att de får en välsmakande måltid som dessutom är både hälsosam och klimatsmart. Vår F&B-organisation arbetar konstant för att skapa innovativa och hållbara matupplevelser och har tagit fram en riktigt smakfull meny som är baserad på EATs rekommendationer, säger Fredrik Blomberg, Director of Food and Beverage, Nordic Choice Hotels.

Menyerna lanseras i samband med EAT Stockholm Food Forum och bygger på rapportens rekommendationer om en plantbaserad kost där konsumtionen av nötter, frukt, grönsaker och baljväxter dubbleras medan andelen rött kött och socker mer än halveras. Kålrotstaco, misorostad spetskål och broccolini, friterade kikärtor, chili-picklad vattenmelon och karamelliserat majsbröd är några av ingredienserna från menyn som gästerna snart kan njuta av.

Initialt kommer rätterna att kunna avnjutas på Clarion Hotel Sign i Stockholm, där en gruppmeny signerad Marcus Samuelsson erbjuds på hotellets restaurang Kitchen & Table. Även Stockholmshotellet Quality Hotel Globe kommer att ha en speciell “EAT-rätt” på à la carte-menyn i sin restaurang “Brasserie X”. Tanken är att menyerna ska bytas ut efter säsong och i samband med att höstmenyerna tas fram i slutet av sommaren kommer de att rullas ut på samtliga Kitchen & Table och Brasserie X-restauranger i Norden.

– Vad det blir för mat avgör till stor del vad det blir för klimat. Tillsammans med EAT arbetar Nordic Choice Hotels långsiktigt för att utveckla och erbjuda våra gäster de mest hälsosamma och hållbara matalternativen. EAT och Lancet har lagt ner ett gediget arbete på rapporten och det känns fantastiskt att vi nu får ta del av denna kunskap och implementera den på hotellens restauranger, säger Harald Bjugstad-Holm, hållbarhetsdirektör Nordic Choice Hotels.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.