Nordic Choice Hotels – huvudpartner för Pride i Norden

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Pride kommer vara mer synligt på Nordic Choice Hotels i sommar än någonsin tidigare. Som partner till pride-organisationerna i Nordens största städer samt World Pride i Köpenhamn så fortsätter bolaget att ta ställning för alla människors lika rätt och värde och väljer att göra det med budskapet Room for All.

– För mig är samarbetet mellan Pride och Nordic Choice Hotels en av de saker jag är mest stolt över eftersom mångfald, jämlikhet och respekt för varandra är fundamenten för att vårt samhälle ska fungera och utvecklas. Jag ser vad dessa värden har betytt för kulturen i vårt företag. Mångfald är grunden för Nordic Choice Hotels. Ingenting är viktigare än att accepteras som den du är – oavsett vilken könsidentitet och läggning du har, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

Nordic Choice Hotels har i många år engagerat sig i Pride både som huvudpartner till Nordens största i Stockholm men också runt om på de över 100 destinationer som man har verksamhet på. I år växer engagemanget ytterligare genom att man utöver partnerskapet för Pride i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Helsingfors nu också blir partner för World Pride i Köpenhamn.

– Vi fick kritik för några år sedan att vi engagerade oss i frågan. Det hotades med bojkott och då insåg vi att vårt engagemang är viktigare än någonsin och har sedan dess valt att eskalera vårt Pridefirande. Vi älskar feedback och konstruktiva förslag men vi kommer aldrig göra avkall på våra grundläggande värderingar som alla människors rätt och värde, säger Stordalen.

På Nordic Choice Hotels 210 hotell i Norden kommer stora och små pride-aktiviteter genomföras. Det viktigaste budskapet då, precis som alltid, är: Nordic Choice Hotels har rum för alla. Internt och externt arbetar Nordic Choice med att öka medvetenheten och kunskapen bland de anställda så att alla respekteras för de de är. I år är det särskilt fokus på transpersoner och etniska minoriteter med HBTQ + -bakgrund.

Den 6 augusti deltar Petter Stordalen i ett panelsamtal med rubriken “Diversity within a workplace” på Helsingborg Pride på Pride House Clarion Hotel Sea U.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.