Knistad Herrgård satsar på underhållning och temahelger i höst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Vi pratar med Lisa Johansson, marknadschef Knista Herrgård  kring tankar och framtid för just Knistad Herrgård. Här får vi en djupare inblick i hur Knistad både agerade i pandemin och hur man tog ett helhet grepp på situationen och nu blickar framåt .

För ungefär ett år sedan kom åter avbokningarna, pandemin hade gått in i våg två och 2020s höstprogram började se svagt ut minst sagt. På Knistad har man en devis, berättar Lisa Johansson, marknadschef på Knistad Herrgård:  ”Vi ställer inte in!” genom flera år har man testat många olika evenemang med blandade resultat. Allt faller inte ut som man hoppats i antal bokningar och så vidare men Knistad kör alltid ändå, kanske skalat ner eller bytt lokal men inte ställt in, ställ om. I Corona har denna erfarenhet varit så värdefull, säger  Lisa Johansson. 

Förra hösten stod vi med bokad julmarknad och julbord och vi tittade på detta och sa: ”Finns det intresse, finns det bokade gäster, då kör vi!” Vist tvekade vi inför vissa saker, vägde säkerhet och ekonomi mot insatts. Men julmarknaden är ett lysande exempel på omställningsförmåga. Det blev då enligt pandemi-regleringen olovligt att arrangera en marknad/mässa. Men golf var fortsatt tillåtet, och tipspromenad… Helt säkert också då man sprider gästerna enligt tider så de aldrig samlas för många på samma plats. Så vår julmarknad blev en ”Julpromenad” men knallarna utsprida på en slinga.

Kombinerad med en tipspromenad som promotade nya hemsidan och vips hade det passerat 2000 personer på 2 dagar helt säkert. Lisa fortsätter: ”Alla var tacksamma att man kunder göra något i höstsolen och fick chansen att köpa fina hantverk inför julen någonstans. Signalvärdet är stor så väl internt som externt. De ger hopp och tillit.” I år blir Julmarknaden en mer normal marknad men ändå helt och hållet utomhus, första helgen i november.

Tillsammans med en otroligt fin golfsäsong summerar Knistad ner till tidernas bästa juli-månad.

”Vi har aldrig haft så många övernattande gäster, med så bra omsättning och nöjdhet samtidigt” berättar Lisa Johansson stolt.

Inför hösten 2021 ser det ljusare ut på alla fronter med vaccin och lättade restriktioner. Knistad Herrgård var bland dom första i regionen att gå ut med sina julbordskoncept. Redan några veckor innan lättade restriktioner hade fastslagits kunde man läsa om och boka ”Julbordsshow med Lasse Holm” och ”Klassiskt julbord på Steffos vis”. Hela hösten satsar man stort på olika evenemang ”Det finns ju ett oerhört sug och faktiskt behov av att umgås och träffas. O livemusik! Ja jag är väl inte den enda som längtat?!” menar Lisa Johansson.

Lasse Holm har spelat på Knistad vid Herrgårdsgolfen, ett tvådagars golfevenemang ett par år i rad. I år ställdes fråga om han ville göra samma show till julbord. Lasse Holm är sen många år hedersmedlem på Knistad G&CC och kände att han ville stötta Knistad och tackade ja. Showen är sprakande med favoriter som ”Cannelloni makaroni” och ”Äré de här du kallar kärlek” framförda tillsammans med skaraborgssångerska Johanna Beijbom. 

Lasse Holms karriär sträcker sig över lång tid och hans låtskatt är över 70 låtar stor. Under showkvällen berättar anekdoter från sina år i showbiz och Johannas röst tar flera av hitsen till nya dimensioner. Premiär 19 november!

 

I den lantligt idylliska herrgården serveras dessutom Steffos julbord. En dignande buffé med alla julens klassiker toppade med delägare Steffos Törnquists favoriter i form av vilt och egengjorda rätter smaksatta med olika spritsorter.  

Detta alternativ passar för dig som vill ha lugn och ro och riktigt spännande smaker på tallriken. Så klart måste man lägga till Steffos utvalda drycker för den absoluta upplevelsen.

Är man obotligt sugen på liveunderhållning och inte kan hålla sig till 19 november så kan man boka in sig på Knistad redan 15 oktober och avnjuta en tre rätters meny och underhållning av Helene Sjöholm i en intim konsert med pianist.

Temahelg

Under pandemin har det pratats mycket om hundar. Många har skaffat hund och fler väljer att ta med sin hund på resan. På Knistad har man ställt om hotellet från att ha ett fåtal hundrum förvisade till en specifik våning till att ha ett antal allergirum och övriga rum på hotellet med hund tillåtna. Detta kan verka som en inte så stor sak men för den som reser med hund är det hela skillnaden. 

Du känner dig välkommen, kan bo intill andra deltagare i en grupp och inte mötas av en känsla att vara till besvär. Ingen extra kostnad eller liknande tas ut. ”Men nu har vi valt att gå hela steget ut” säger Lisa Johansson. ”Vi har skapat en hel helg för hundar och hundägare” Den 13-14 november presenteras ett gediget program för hundresenärer tillsammans med Helena Lyckoskog, hundtränare och författare. Intressanta föreläsningar, träning, hundfoto och mycket mer i en härlig mix av god mat och herrgårdslyx. Missa inte ”Hundar & lantlyx” om du vill ha en härlig weekend och förädla din relation med hunden samtidigt. 

Och sedan att inte förglömma berättar Lisa att  i år har Knistad Herrgård julmarknad i mer normal tappning första helgen i november.

Lisa avslutar med att berätta att Knistad tittar på en prognos som visar på en september som slår alla rekord. Möten och konferenser återvänder nu. Det finns en tydlig trend på viljan att göra aktiviteter och Knistad har redan tittat över och utvecklat sitt aktivitetsprogram för företag. 

”September ser ut att sluta på en omsättningssiffra som slår alla tidigare månader i herrgårdens 30 åriga historia. Lägger man nu ihop alla insatser för privatgäster och den nöjdhet vi upplever, med små korrigeringar av vissa delar som vi fått feedback på, till att grupper och konferenser återvänder. Ja då ser vi att vi kan gå vinnande de ur den här krisen. Även om det kommer ta några år att hämta hem förlorat kapital”

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.